Gamer külső SSD-vel (is) jelentkezik a Seagate

A FireCuda Gaming SSD mellett egy BarraCuda Fast SSD nevű sorozatról is lehullott a lepel, amelyek két, egymástól igencsak eltérő piaci szegmensben próbálnak érvényesülni.

Gamer külső SSD-vel (is) jelentkezik a Seagate

A Seagate két új külső SSD sorozattal rukkolt elő, amelyek közül a FireCuda Gaming SSD az érdekesebb – és ez is a gyorsabb.

Galéria megnyitása FireCuda Gaming SSD, FireCuda Gaming Dock, BarraCuda Fast SSD Az újdonság a korábban bejelentett FireCuda Gaming Dock formavilágát viszi tovább – utóbbi egy Thunderbolt 3 alapú, Titan Ridge vezérlővel ellátott megoldás volt, amely 4 TB-nyi tárhelyet biztosított a különböző rendszerek számára. Különlegessége lényegében az volt, hogy a benne lévő PCI Express 3.0 x4-es NVMe SSD mellett még további öt USB 3.2 Gen2-es portot, egy RJ45-ös portot, valamint egy mikrofon bemenetet és egy fejhallgató kimenetet is kínált. A pontot az „i”-re egy RGB LED alapú világító rendszerrel tette fel, ami természetesen testreszabható.

Az új FireCuda Gaming SSD természetesen már nem akar dokkolói babérokra törni, sebesség terén azonban nincs oka panaszra, hiszen a benne lévő USB 3.2 Gen2x2 hídchip jóvoltából a FireCuda NVMe 510-es SSD-vel akár 2000 MB/s-os adatátviteli sávszélesség elérésére is képes.

Dizájn terén hasonlít egy picit a fentebb említett dokkolóra, valamint RGB LED alapú világítás-opciót is kapott, ami a Seagate Toolkit segítségével vezérelhető. A FireCuda Gaming SSD háromféle kivitelben érhető el: 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os változatban, amelyek sorrendben 190, 260 és 500 dollárba kerülnek.

Galéria megnyitása

A rivális WD_BLACK_P50 SSD sorozat tagjai ugyanezekben a kapacitásokban sorrendben 180, 250 és 500 dollárba kerülnek, vagyis lesz némi verseny a két tábor között. Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy az USB 3.2 Gen2x2 alapú portok egyelőre még nem terjedtek el széles körben a piacon, később azonban egészen biztosan változni fog a helyzet – az AMD TRX40-es platformjának egyes alaplapjain például már most is vannak ilyen portok, gondoljunk csak az ASUS, vagy éppen az MSI termékére.

A Seagate egy másik új SSD sorozattal is előrukkolt, amely a BarraCuda Fast SSD nevet kapta. Ez a termékcsalád lényegében a 2018-ban megjelent Fast SSD széria utódaként érkezhet, ám a SATA-USB hídchip továbbra is a szokásos modell lesz, amely USB 3.2 Gen2 (10 Gbps) csatolófelületet nyújt.

Galéria megnyitása

Változás lehet viszont, hogy az SSD alapját már újabb, 96 cellaréteggel ellátott megoldások adják, a sebesség viszont ezúttal is 540 MB/s-os szinten tetőzik. Csökken viszont az ár, ugyanis az 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os modellek sorrendben már 95,170 és 300 dolláros áron kerülnek a boltok polcaira. A korábbi verzióknál sorrendben még 128, 278 és 600 dolláros ár volt érvényben 2018 folyamán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap