Függetlenednek a Runic Games alapítói

A Runic Games két alapítója távozott a csapattól, hogy saját, független stúdiót alapítson.

Függetlenednek a Runic Games alapítói

A Torchlight szériát készítő Runic Games csapatából két alapító is távozott: Travis Baldree és Erich Schaefer azért léptek ki, hogy saját, független stúdiót hozzanak létre. A fejlesztők fórumán Baldree a következőt írta ezzel kapcsolatban: "Már az elején leszögezném, hogy barátsággal váltunk el, és a Runic fantasztikus csapatának tagjait barátaimnak és családomnak tekintem. Kiváltság volt, hogy hagyták, hogy ilyen sokáig vezessem a csapatot."

"Mindannyiukat szeretem, és az lesz az egészben a legrosszabb, hogy nem láthatom őket minden nap. Miattuk lett sikeres a Runic, és ők a legjobb csapat, akikkel az ember remélheti, hogy együtt dolgozhat."

A Runic 2012-ben adta ki a Torchlight 2 akció-RPG-t, amellyel szép sikereket arattak. A Perfect World kiadó már két évvel a Torchlight 2 megjelenése előtt többségi tulajdonosa lett a stúdiónak.

Baldree elmondta, hogy bízik benne, hogy a tehetséges csapat továbbra is kitűnő munkát fog végezni és kíváncsian várja, hogy a játékosok megismerkedhessenek az új projektjükkel, amin épp dolgoznak, mert tudja, hogy látványos lesz.

Baldree és Schaefer új stúdiójának neve Double Damage Games lesz (reméljük senki sem fogja összekeverni őket a Doulbe Fine-al és Tim Schaferrel). A két fejlesztő már nagyon várja, hogy áttérhessen a kisebb léptékű fejlesztésre, amelynek során kisebb csapattal dolgozhatnak és egy alkotó többféle feladatot is elláthat.

"Számomra a korlátozott eszközök és erőforrások által képzett határok között dolgozni jelentette a legjobb mókát, ez a fajta munka az, ami igazán elégedetté tesz. Már alig várom, hogy újra így dolgozhassak" - írta Baldree.

A Runic igazgatója Max Schaefer, aki egyébként Erich testvére, minden jót kívánt ex-kollégáinak: "Ahogy Travis is leírta nyilatkozatában, ez a búcsú teljesen baráti és semmi mást nem tudunk nekik kívánni, csak jót a jövőre nézve. Biztos, hogy figyelni és várni fogjuk mivel rukkolnak elő. Biztos vagyok benne, hogy csodás lesz."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward