Frissítette alacsony profilú CPU hűtőjét a Cooler Master

Az új modell halkabban dolgozik, mint elődje, sőt, hűtőteljesítmény tekintetében is történt némi előrelépés.

Frissítette alacsony profilú CPU hűtőjét a Cooler Master

A Cooler Master kínálatában jó ideje jelen van a GeminII S524-es processzorhűtő, amely különc dizájnjával kifejezetten a kompakt asztali számítógépeket veszi célba. A vállalat szakemberei úgy látták, érdemes egy kicsit felfrissíteni az amúgy is népszerű terméket annak érdekében, hogy még halkabban és még hatékonyabban működhessen, így elkészült a GeminII S524 V2-es modell, ami csak két lényeges területen különbözik elődjétől.

Az új változat továbbra is öt darab 6 milliméteres átmérőjű hőcsővel rendelkezik, mind elődje, ám ezek a hőcsövek ezúttal nem a talpazaton keresztül, hanem közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével, így a hőátadás hatékonyabban történik. Ez az "apró" változtatás a gyártó mérései szerint 7%-os hűtőteljesítmény növekedést hoz a konyhára, ami abszolút nem hangzik rosszul. A hűtőtömb az előző generációs modellnél már megszokott formavilágot alkalmazza, így a magas hűtőbordával ellátott memóriamodulok alkalmazása előtt sincs semmiféle akadály. A memóriamodulok hűtőbordája persze nem lehet magasabb 46,9 milliméternél, ugyanis csak ennyi hely van a lamellák felső éléig.

A hűtőtömb fölé egy új ventilátor került, amely a halkabban és hatékonyabban végzi feladatát: a Silencio FP 120 jelölésű, PWM támogatással is ellátott légkeverő üzemi zajszintje közel 10 dB(A)-lel alacsonyabb, mint elődjéé. Az említett LDB csapágyas ventilátor helyére persze másik 120 milliméteres légkeverő is szerelhető, sőt, akár 140 milliméteres átmérőjű, szuper halkan üzemelő ventilátort is elhelyezhetünk az újdonságon – ezt az extrát persze már az első generációs modell is tudta. Érdekesség, hogy az általunk a napokban tesztelt három folyadékhűtő szett is Silencio FP 120-as ventilátort alkalmazott – a ventilátor csak a maximálishoz közeli fordulatszámon volt hangos, amúgy nem volt vele baj.

A 105 milliméter magas, 144 milliméter hosszú és 141 milliméter széles GeminII S524 V2 processzorhűtő 392 grammot nyom a mérlegen – a 154 grammos ventilátor nélkül. A GeminII S524 V2 minden modern processzorfoglalatra felszerelhető, ahogy az az alábbi felsorolásból is kiderül:

• Intel: LGA 2011-3 / 2011 / 1366 / 1156 / 1155 / 1150 / 775

• AMD: FM2+ / FM2 / FM1 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2

A Cooler Master frissített processzorhűtője már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára azonban régiónként eltérő lesz. A Newegg kínálatában például 45 dollárért kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward