Frissítés: mégis lesz magyar csapat a PES Euro 2016-ban

Az Euróba-bajnokság idei hivatalos játékában nem lesz licencelt magyar csapat. Meg sok más ország csapata sem.

Frissítés: mégis lesz magyar csapat a PES Euro 2016-ban

Frissítés (2016.02.24.)

Tegnap több különböző külföldi forrás, köztük az Eurogamer információira alapozva megírtuk, hogy a magyar válogatott ugyan választható lesz a Pro Evolution 2016-hoz érkező Euro 2016-os kiegészítőben, de kilenc másik országgal együtt sem a valós mezek, sem az arcok, sem pedig a játékosok nevei nem szerepelnek majd a játékban.

Ma a PlayON Magyarország, a játék hivatalos magyar forgalmazója sajtóközleményben kért kiigazítást. Az megállja a helyét, hogy a játékba 15 teljesen licencelt csapat kerül be, azonban a további 9 csapat (köztük Magyarország) játékosai is a valódi neveikkel, arcaikkal és képességeikkel szerepelnek majd. Az utóbbi 9 csapat egyedül a mezekben fog eltérni az Európa-bajnokságon használatos valódi mezektől - ezek színvilágban hasonlítani fognak az igazihoz, leginkább az emblémák és támogatói logók tekintetében térnek majd el.

Köszönjük a kiigazítást, és elnézést kérünk a tévedésért!

Eredeti hír (2016.02.23.)

Amikor tavaly megtudtuk, hogy a Konami sikeresen happolta el a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság licencét az Electronic Arts orra elől, némileg vegyes érzelmekkel fogadtuk a hírt. Egyrészt örültünk, hogy az EA Sportson kívül is megmutathatja valaki, hogy mit tud kihozni a témából, másrészt viszont aggódtunk, hogy a Konami elrontja.

Nos, végül az utóbbi igazolódott be: a Konami (ahogy mostanában szokása) komolyan elrontotta. A Pro Evolution Soccer 2016-hoz készülő Euro 2016 kiegészítő ugyanis mindössze 15 igazi csapatot tartalmaz majd a bekerült 24-ből. Ez pedig azt jelenti, hogy habár a magyar válogatott 44 év után végre kijutott az Európa-bajnokságra, ebből sajnos videojáték formájában mi nem fogunk részesülni.

A magyar csapat ugyan választható lesz (elvégre azt semmilyen licenc nem tudja meggátolni, hogy egy országnevet kiírjanak), de teljesen licenc nélkül.

Rajtunk kívül pedig Románia, Svájc, Oroszország, Lengyelország, Belgium, Írország, Svédország és Ausztria csapatait sem licencelték.

Aki tehát marad: Anglia, Wales, Németország, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Ukrajna, Csehország, Horvátország, Szlovákia, Izland, Törökország, Albánia, Észak-Írország és Franciaország.

A licencelt csapatok megkapják a legújabb mezeket, és a játékosaik hasonlítani fognak eredeti megfelelőikre.

A nem licencelt csapatoknál a mez legfeljebb csak hasonlítani fog az igazira, a játékosok nevei pedig nem kerülhetnek be. A Konami itt azzal próbál kompenzálni, hogy ezen csapatok játékstílusa legalább emlékeztet majd a valóságra a Player ID és Team ID rendszereknek köszönhetően.

Ezen kívül a kiegészítőbe mindössze egyetlen stadion kerül be, de az legalább a Stade de France, ahol majd a döntőt is játsszák júliusban.

Az Euro 2016 DLC ingyenes mindenki számára, aki már rendelkezik az alap PES 2016-tal, de hamarosan megjelenik egy különálló verzió is PS3-ra és PS4-re, ami egyébként szintén tartalmazni fogja az alapjátékot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward