Friss fotókon pózol az XFX Radeon RX 590 Fatboy

Egyre több gyártó termékéről hull le a lepel, ami arra enged következtetni, tényleg nagyon közel lehet a hivatalos rajt időpontja.

Friss fotókon pózol az XFX Radeon RX 590 Fatboy

Az AMD Radeon RX 590-es sorozatú videokártyái a legutóbbi információk szerit november 15-én mutatkozhatnak be hivatalosan. Az újdonságokkal kapcsolatban nagyon sok érdekesség látott napvilágot az elmúlt hetek során, így fény derült például a 3DMark és a Final Fantasy XV Benchmark alatti teljesítményre, legutóbb pedig a Sapphire videokártyáját is megcsodálhattuk.

Galéria megnyitása

Ezúttal az XFX Radeon RX 590 Fatboy került terítékre, amely 2,5 slotnyi helyet foglaló egyedi hűtésével hívja fel magára a figyelmet. Az új videokártya igazából nagyon hasonlít az aktuális XFX Radeon RX 580 GTS-re, gyakorlatilat annak a modellnek a hűtését kapta meg, hátlapi lemezzel együtt. Tápellátás terén azonban van egy fontos különbség: míg a Radeon RX 580 GTS csak egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót igényel, addig a Radeon RX 590 Fatboy már egy hattűs és egy nyolctűs tápcsatlakozó alkalmazását követeli meg. Videó kimenetek terén viszont nincs változás, azaz továbbra is három Darab DisplayPort 1.4-es, egy HDMI 2.0-s és egy DVI-I típusú csatlakozót rejt a hátlap.

Galéria megnyitása

Az aktuális információk alapján az XFX Radeon RX 590 Fatboy esetében 1600 MHz-es boost órajel lesz érvényben, ami nagyjából 200 MHz-es előrelépés a leggyorsabb XFX Radeon RX 580-as videokártyáéhoz képest. Ebben komoly szerepe lehet az átdolgozott tápellátásnak, illetve a 14 helyett 12 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-nak, ám az egyelőre rejtély, hogy tuningpotenciál terén mire számíthatunk, pedig ez is egészen biztosan sokakat érdekel majd. Az XFX és egyéb gyártók kínálatában természetesen több Radeon RX 590-es videokártya is jelen lesz majd, így az említett 1600 MHz-es boost órajelnél magasabb értékekre is lehet kilátás.

Sajnos a termék várható végfelhasználói áráról egyelőre nem esett szó, de ha a korábbi pletyka igaz, akkor három nap múlva erre is fény derül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap