Lencsevégen a Sapphire Radeon RX 590 NITRO+ Special Edition

A Radeon RX 590-es videokártyák rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban – ha minden igaz, már csak egy hetet kell rájuk várni.

Lencsevégen a Sapphire Radeon RX 590 NITRO+ Special Edition

A Radeon RX 590 érkezésére eddig már több jel is utalt: ezek között 3DMark eredményeket éppúgy találunk, mint Final Fantasy XV Benchmark eredményeket. Az új videokártyával kapcsolatban egyelőre nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor érkezik, ám most erre is fény derül – a Sapphire egyedi hűtéssel ellátott megoldásával együtt.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Sapphire egy Nitro+ sorozatú Radeon RX 590-es videokártyát már egészen biztosan bemutat az elkövetkező hetek folyamán, legalábbis erre utal az a néhány kiszivárgott kép, amelyeket a VideoCardz munkatársai publikáltak. Az információk alapján az új videokártya egy 12 nm-es csíkszélességgel készülő, Polaris 30 kódnevű GPU-t rejt, ami a bejegyzés szerint 2304 stream egységet, 144 textúrázót és 32 renderelő egységet foghat munkára – csak úgy, mint Polaris 20-as és Polaris 10-es elődje. Órajelek terén természetesen várható némi előrelépés, ami főként a gyártástechnológia-váltásnak köszönhető, ám a pontos értékeket egyelőre még nem hozták nyilvánosságra. Annyi viszont biztos, hogy a 256-bites memória-adatsínre 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kerül, amelynek effektív órajele 8 GHz lesz.

Az aktuális információk szerint a Radeon RX 590-es videokártyák november 15-én mutatkoznak be hivatalosan, vagyis már csak egy hetet kell arra várni, hogy megtudjuk, pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkeznek és milyen árcédulát viselnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap