Forza Horizon 3 - nem könnyű PC-n elérni a 60fps-t

Erőmű kell a Forza alá, ha nem akarunk a beállításokból engedni.

Forza Horizon 3 - nem könnyű PC-n elérni a 60fps-t

A Forza Horizon 3-at jelenleg mindenki dicséri, fantasztikus pontokat kap a sajtótól, és ami a legjobb, hogy végre elérhető PC-n is. Éppen ezért nem is meglepő, hogy sok PC-s játékos már rá is vetette magát, azonban némileg csalódniuk kellett: nem egyszerű elérni a 60fps-t még komolyabb gépekkel sem, ráadásul egyéb apróságok is akadnak.

A Digital Foundry éppen ezért rá is vetette magát, hogy megpróbálja kideríteni, mi a helyzet. Először is 4K-ban próbálták elérni a 60fps-t egy GeForce GTX Titan X kártyával és egy túlhúzott Core i7 6700K-val, ami sikerült is. Miután a kártyát kicserélték egy GTX 1060-ra és levették a felbontást 1080p-re, már nem sikerült teljesen elérniük a 60fps-t, ami mindenképp furcsának tűnik, hiszen ezen a felbontáson ennek a kártyának nem kellene különösebb gondnak lennie.

Ezt követően visszatették a Titan X-et és maradtak 1080p-s felbontáson, viszont betették a 4X-es MSAA-t, ami után ismét csak nem sikerült stabilan tartani a 60fps-t. A Digital Foundry szerint amennyiben gondunk van a teljesítménnyel, az MSAA-t mindenképp érdemes kikapcsolni, ugyanis valószínűleg valami probléma van a megvalósításával - ami azért érdekes, mert Xbox One-on egyébként ezt használja a játék.

Napjaink egyik legnépszerűbb videokártyáján, a GTX 970-en azonban még MSAA nélkül sem nagyon lehet elérni a 60fps-t, így néhány beállítást lejjebb kell vennünk, ha ez a cél: a Digital Foundty az árnyékok és a visszatükröződések minőségéből vett le kicsit.

Akad azonban egy másik probléma is: úgy tűnik, hogy a játék motorja nem használja ki optimálisan a többmagos processzorokat (a felhasználók többsége viszonylag alacsony kihasználtságról számolt be), és vélhetően ennek következtében még a stabilnak tűnő 60fps közben is mikroakadásokat tapasztalhatunk.

Persze mindez azonnal megoldódik, ha 30fps-re zárjuk a játékot a menüben, de az erősebb PC-k tulajdonosai joggal reménykedhetnének egy sima 60fps-sel élményben (legalább).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward