Fontos újdonságokkal bővül a PS4 rendszere

Hamarosan jön a konzol bejelentésekor beígért suspend-resume, és a kontroller gombjait is átállíthatjuk.

Fontos újdonságokkal bővül a PS4 rendszere

A Sony egyre több embert hív meg a PlayStation 4 operációs rendszerének frissítéseivel kapcsolatos bétatesztre, ami egyben azt is jelenti, hogy hamarabb tudjuk meg, mire is számíthatunk az új firmware-ekkel. Most a 2.5-ös verziószámú nagyobb frissítéssel kapcsolatban derültek ki újdonságok, melyeket a Sony hivatalosan egyelőre nem kommentál, de a bétateszterek ügyesen lefotózták őket.

A 2.5-ös firmware két legfontosabb újdonsága a suspend-resume és az átprogramozható gombok bevezetése. A PS4-et jelenleg is el lehet küldeni rest módba, ami a sima kikapcsolással szemben lehetőséget ad a rendszernek arra, hogy elvégezze a frissítéseket, és szinkronizáljon online, meg persze hamarabb kapcsoljon be. A 2.5-ös frissítéssel azonban ehhez már a futó programokat sem kell bezárni, ami azt jelenti, hogy akár játék közben is elküldhetjük majd pihenni a konzolt, és később pontosan ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

A DualShock 4 gombjainak rendszerszintű átprogramozása már egy érdekesebb dolog, mert elsőre nem tűnik nagyon fontosnak. Sokan azonban egy fix beállítással szeretnek irányítani játékokat, jellemzően multiplayer FPS-eket, a játékon belül viszont nem mindig van lehetőség átállítani az irányítást, vagy kiválasztani a megfelelő sémát. Ilyen esetekben jöhet jól ez a funkció.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward