Figyelmeztet a Valve az Early Access veszélyeire

A Valve arra figyelmeztet, hogy a korai hozzáférés megvásárlása nem garantálja, hogy a készítők be is fogják fejezni a játékot, ezért csak óvatosan!

Figyelmeztet a Valve az Early Access veszélyeire

A Valve már egy ideje hangoztatja, hogy a játékfejlesztés jövőjét a Steam Early Acess-ben, vagy az ahhoz hasonló szolgáltatásokban látják. A cég szerint a nagy kiadó-stúdió modell nem elég jó, egy játéknak ugyanis együtt kellene nőnie, fejlődnie a közösséggel, a kétirányú kommunikációnak folyamatosnak kellene lennie.

A dolgok azonban nem mindig mentek zökkenőmentesen, legutóbb például az Earth: Year 2066 néven futó játékot kellett eltávolítania a Valve-nek a Steam Early Acessről, és visszatérítést adnia a vásárlóknak, miután azok átverve érezték magukat, és kiderült, hogy a fejlesztők több ponton egyszerűen hazudtak a játék leírásánál.

Míg az Early Access kitermelt nagy sikereket, például a DayZ-t, a Rustot és a Starboundot, addig számos olyan projekt is akad, mely nem tudta teljesíteni az ígéreteket. Éppen ezért a Valve egy új figyelmeztetést helyezett el a Steam Early Access kérdezz-felelek részlegében is, melyben értesítik a leendő vásárlókat, hogy nem csak, hogy egy be nem fejezett játékért fizetnek, de arra is van esély, hogy az a játék valójában sosem készül el. A Valve egyértelművé teszi, hogy a fejlesztők határozzák meg a fejlesztés ütemét, és míg némelyik projekt konkrét határidőkkel rendelkezik, addig mások egyszerűen csak úgy haladnak előre, ahogy a készítők lehetőségei engedik. Éppen azért a Valve azt tanácsolja, csak akkor adjunk pénzt a korai hozzáférés keretein belül egy játékra, ha az már jelenlegi állapotában is megéri nekünk.

Brian Fargo, az inXile Entertainment vezetője - aki a Wasteland 2-vel szintén korai hozzáférést kínál a Steamen - szerint az Early Access rendszere sajnos könnyen abuzálható, és mindig lesznek olyanok, akik ezzel próbálkoznak majd. "Feltesznek egy nagyon keveset tudó és mutató játékot abban a reményben, hogy elég pénzt kapnak majd. Ha ez nem történik meg, akkor sosem fejezik be a fejlesztést" - mondta.

A megoldás szerinte magától fog eljönni, ahogy a Kickstarterhez hasonlóan jobban meggondolják majd a felhasználók, mire adnak ki pénzt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward