Felvette a Bandai Namco a FOX Engine tervezőjét

A Konamitól távozó technológiai igazgató egy másik japán kiadónál találta meg új helyét.

Felvette a Bandai Namco a FOX Engine tervezőjét

A Konami korábbi technológiai igazgatója, a FOX Engine fejlesztését vezető Julien Merceron még szeptemberben hagyta el a kiadó berkeit. Akkor még úgy tűnt, hogy a Konami teljesen leépíti AAA-kategóriás játékfejlesztő csapatait, és persze továbbra is nagyban tombolt a botrány Kojima elbocsátása körül.

Most kiderült, hogy Merceron egy újabb japán óriásnál kapott munkát: a Bandai Namco technológiai vezetőjeként dolgozik. Feladata, hogy különböző platformokon használható technológiákat és tartalomgyártási eszközöket fejlesszen a teljes kiadó számára. Úgy tűnik tehát, hogy a Bandai Namco valószínűleg nem akar külsős motort licencelni, és inkább készít egy átfogó technológiát, amit a stúdiói használnak. Az kétségtelen, hogy a Dark Souls-sorozatnak jót tenne egy új engine.

"A Bandai Namco csoport tevékenysége túlmegy a játékokon, ez egy igazi szórakoztatóipari óriás, úgyhogy biztosan sokat fogok itt tanulni. Már várom, hogy megerősítsem a csapatokat, és felgyorsítsam a növekedést és az innovációt a cégen belül" - nyilatkozta Merceron a csatlakozásról.

Eközben a Konaminál

Hideo Kojima hivatalos távozásával a Konami nem vesztegeti sokat az időt, és máris kiírt egy csomó állásajánlatot. Számos fontos betöltetlen pozíció van a kiadónál, és mind Japánban, mind pedig Los Angelesben keresnek olyan embereket, akik közreműködnének egy új Metal Gear elkészítésében.

Habár a Konami korábban is nyilatkozta már, hogy a Metal Gear-sorozat mindenképpen folytatódni fog, mióta elindult a botrány Kojima körül, ez az első konkrét eset, hogy a kiadó lépéseket is tett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward