Feltörték a War Z szervereit

A fórumon és a játékban használt jelszavakhoz, emailekhez és egyéb adatokhoz fértek hozzá a hackerek.

Feltörték a War Z szervereit

Le kellett kapcsolni a botrányairól elhíresült The War Z szervereit, miután a játék adatbázisát és a fórumokat is meghackelték és hozzáfértek a felhasználók adataihoz. Az OP Productions biztonsági figyelmeztetést adott ki, minden érintett játékost emailben értesített az ügyről és leállította a fórumot is.

Az ellopott adatok között szerepelnek a fórumos bejelentkezésekhez használt email címek, fórumos jelszavak, melyekről az OP Productions azt állította, hogy kódolva vannak, a játékba való bejelentkezéshez használt jelszavak (amelyekről szintén azt mondták, hogy kódoltak), a karakterek nevei és a játékosok IP címei. Az OP azt mondta, hogy nem tartják nyilván a játékosok nevét és címét, tehát aki ezeket nem adta meg külön a fórumon, annak ebből nem származhat baja. A fizetéssel kapcsolatos információk sem kerülhettek ki, mert ezeket egy másik cég intézi, nem az OP.

Az OP úgy nyilatkozott, hogy annak ellenére, hogy kódolt jelszavakat használnak, lehetséges, hogy az egyszerűbb jelszavak brute force módszerekkel feltörhetőek. Kutatásaik szerint sok felhasználó nem használ elég erős jelszót, ezért azt tanácsolták, hogy minden játékos feltétlenül változtassa meg a jelszavát a honlapon, vagy a War Z launcherén keresztül. Aki ugyanezt a jelszót más szolgáltatásokhoz is használta, annak ajánlatos mindet megváltoztatnia.

Az OP Productions elmondta, hogy már lépéseket tettek a biztonság növelésére és külső tanácsadók segítségét is igénybe vették, hogy a hasonló esetek elkerülhetőek legyenek a jövőben, és elnézést kértek minden játékosuktól.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward