"Feltörte" a Hearthstone-t a Google egyik szakembere

Elie Bursztein öntanuló programja hatalmas előnyhöz juttatná használóit - a biztonságtechnikai szakember épp ezért nem is teszi közkinccsé.

"Feltörte" a Hearthstone-t a Google egyik szakembere

Elie Bursztein számítógépes biztonságtechnikai szakértő jelenleg a Google munkatársa, akinek az a feladata, hogy a felhasználókat védje az interenetes fenyegetésektől és a netes bűnözőktől; nemrég pl. a Chrome böngésző titkosításának és a Google CAPTCHA rendszerének továbbfejlesztésén dolgozott. Az úriember, feleségével, Celinnel karöltve elemezni kezdte a Blizzard népszerű kártyajátékának, a Hearthstone-nak a rendszerét, és egy olyan öntanuló programot alkotott, amely olyan pontossággal képes megjósolni, milyen lapok vannak az ellenfél paklijában, hogy ezzel hatalmas előnyhöz juttatja használóját.

Bursztein a Decfon 22 biztonságtechnikai konferencián mutatta be először kutatásának eredményét (a diavetítés során használt képeket weboldaláról lehet letölteni). Az előadás során arról beszélt, hogy adatelemző módszerek segítségével hogyan találta meg azokat a kártyákat, amelyeket az emberek alulértékelnek, és hogyan használta ki a játék struktúráját gépi tanulás segítségével arra, hogy megjósolja, mi van az ellenfél paklijában.

Bursztein eredetileg úgy tervezte, hogy közzéteszi a szoftvert, de miután a bemutatót követően beszélt a Blizzarddal, letett erről a szándékáról. Elmondta, hogy a cégnél lelkesek voltak, és támogatták kutatásait, de aggódtak amiatt, hogyha közzétenné szoftverét, felborulna a játék egyensúlya. A szoftverben van egy olyan funkció is, melynek segítségével újra lehet játszani a meccseket, a Hearthstone csapata viszont már tervezi, hogy ők is készítenek egy ilyet a játékhoz, ráadásul komolyabb formában, mint Bursztein verziója.

"Nehéz döntés volt, rengeteg időt fektettünk bele, hogy felépítsük valós időben működő szoftverünket Celine-nel, de egyetértünk a Heartstone csapatával abban, hogy nyilvánosan nem adjuk ki a programot" - írta Bursztein a blogján, ahol linkeket is közölt, melyek kutatásainak részletes leírásaihoz vezetnek. Valószínűleg ezek segítségével előbb-utóbb mások is képesek lesznek hasonló szoftvert fejleszteni, és lehetséges, hogy lesz közöttük olyan is, aki nem kutatási célból teszi, és kevésbé etikusan jár el. Ez komoly problémát jelenthet a Blizzard számára: a szokásos bugokat viszonylag könnyű javítani, és a biztonsági réseket sem nehéz befoltozni, de egy olyan programmal, amely csupán a rendszer elemzésének segítségével juttatja előnyhöz használóit, nehéz lesz bármit is kezdeni. Bursztein teljes Defconos előadása, melyet blogján tett közzé, alant megtekinthető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward