Felszippantotta a Codemasters a DriveClub fejlesztőit

Az Evolution stúdió keménymagja közösen folytatja a munkát, csak most már a Codemasters berkein belül.

Felszippantotta a Codemasters a DriveClub fejlesztőit

Pár hete számoltunk be arról, hogy a Sony végleg bezárta az egyébként is csökkentett létszámmal működő angol Evolution stúdiót, a MotorStorm és a DriveClub játékok fejlesztőjét. Akkor sok találgatás indult meg azzal kapcsolatban, hogy az így felszabaduló rendkívül tapasztalt brigád hol és miként folytatja majd karrierjét.

Sokan arra tippeltek, hogy a távozók egy új stúdiót alapítanak, de előkerült a szintén Angliában működő versenyjáték-fejlesztő, a Forza Horizonról ismert Playground Games neve is. Nos, végül egy harmadik verzió jött be: a Codemasters szippantotta fel az Evolution megmaradt munkatársainak jelentős részét, és mivel a kiadó szintén a szigetországban működik, vélhetően ez volt az egyik legjobb megoldás.

Frank Sagnier, a Codemasters vezérigazgatója elmondta, az Evolution munkatársai tulajdonképpen egy különálló csapatként fognak dolgozni a kiadón belül. Nem akarják őket sem szétszórni a már meglévő stúdióik között, sem pedig rájuk erőltetni egy olyan projektet, amit ők maguk nem szeretnének. Sagnier szerint mindenki úgy jár a legjobban, ha az Evolution egy saját játék fejlesztésébe kezdhet, és adott esetben a megfelelő szinergiák kialakításával ebbe be tudnak segíteni a Codemasters egyéb csapatai.

Mindez logikus, hiszen az Evolution keménymagja már 15 éve dolgozik együtt, és ez alatt hatalmas tapasztalatot szereztek. De nem csak ők, hanem a Sony részéről Mick Hocking is átment a Codemastershez alelnöki pozícióba - ő korábban a Sony Computer Entertainment Europe részeként menedzselte többek között az Evolution munkáját is.

A Codemasters világossá tette, hogy kizárólag a munkatársaknak tettek ajánlatot személyesen, ez az egész semmilyen üzleti kapcsolatot nem feltételez a Sonyval, így sem az Evolution korábbi címei, sem pedig a technológiai nem kerülnek át. Ezen kívül a Codemastersen belül kialakított új csapat már multiplatform játékokon fog dolgozni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward