Félhivatalos videón a hajtogatható Xiaomi

Működés közben és minden irányból látható az új felvételen az eszköz, és maga a vezérigazgató osztotta meg a felvételt.

Félhivatalos videón a hajtogatható Xiaomi

A Xiaomi összehajtható okostelefonja a hónap elején már megjelent egy rövid mozgóképfelvételen, de akkor még a megosztásáról gondoskodó Evan Blass is szkeptikus volt egy kicsit a videó valódiságát illetően. Most viszont egy olyan felvétel látott napvilágot, amin a vállalat első embere, Lin Bin fogja a kezében a készüléket. És ezúttal már nemcsak sötétben lehet látni az eszközt, hanem teljes valójában megfigyelhető.

Ebben az esetben már nem kiszivárgott anyagról van szó, mert bár a videó minősége finoman szólva is hagy kívánnivalót maga után, ezt igazából Lin Bin a saját közösségi lapján osztotta meg a Weibón, ahonnan mostanra felkerült a YouTube-ra is az anyag. A felvételen szereplő szerkezet még minden bizonnyal csak egy prototípus, de az alapján, ahogy jelenleg üzemel, elképzelhető, hogy a Mobil Világkongresszuson a nagyközönség élőben is megtekintheti majd. A Xiaomi már előre bejelentette, hogy nemcsak ott lesz az MWC-n február végén, hanem egy külön bemutatót is tartani fog, melynek keretében újdonságokkal szolgálhat.

Lin Bin működés közben mutatta meg a hajtogatható kijelzős eszközt, és körbe is forgatta, szóval lényegében minden szögből látható. Ami a működés illeti, azért van még mit csiszolni azon, ahogy a mobil kezeli az összehajtást, viszonylag akadozva alakul át a grafikus felhasználói felülete a megváltozott képformátumhoz. A kijelző körül egészen vékony a káva, szóval a kompaktságára nem lehet panasz, nem sok kihasználatlan terület van a készüléken. Maga a sebesség egyébként nem rossz, de itt igazából már az a legkevesebb, hogy egy izmos hardvert pakolnak a tervezők a különleges környezetbe. A gépezeten az Android operációs rendszer fut, és ez valószínűleg több olyan szoftveres extrával is meg lesz majd toldva, ami az összehajthatóság kihasználására fog szolgálni.

A videón látszik, hogy az előzetes feltételezésekkel ellentétben a készüléknek nem átlapolva lesznek a hátlapon az egyes szekciói a behajtásukat követően, hanem egymás mellé simulnak, ebből pedig az következik, hogy nem három egyenlő részben lehet hajtani a panelt, hanem a kettő széle keskenyebb, mint a közepe. „Zárt” állapotban a kijelző bekapcsoló gombja felülre kerül, a hangerőszabályzót nem lehet látni, ez talán már csak szoftveresen lesz elérhető. A teljesen kinyitott készülék egyébként nagyjából 3:2-es képaránnyal szolgál, szóval például a filmek megtekintéskor masszív fekete sávok lesznek rajta alul és felül is.

Lin Bin semmit nem mond a videóban, és a Weibón sem fűzött releváns kommentárt a bejegyzéshez, csak annyit írt, hogy a szakembereknek sok problémával kellett szembenézni, hogy ez a megoldás létre jöhessen, megfelelően kellett átalakítani a MIUI-t, ki kellett dolgozni a különleges zsanérokat, és persze be kellett építeniük a speciális hajtogatható kijelzőt. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Xiaomi mikor rukkolhat elő olyan hajtogatható masinával, ami már kereskedelmi forgalomba lesz szánva, de a jelek szerint elég jól áll a fejlesztéssel, és olyan formátumon dolgozik, ami eltér a Samsung és a Royole receptjétől is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap