Videón a Xiaomi összehajtható okostelefonja

Működés közben, de csak sötétben látható az eszköz, amit három részben lehet összehajtani.

Videón a Xiaomi összehajtható okostelefonja

Több gyártó kapcsán is hallottunk már olyan híreket, hogy összehajtható mobilon dolgozik, a Samsung és egy kevésbé ismert vállalat, a Royole már meg is villantotta a saját megoldását. Most pedig egy olyan videó látott napvilágot a Twitteren, amin állítólag egy a Xiaomi által készített összehajtható mobil látható, méghozzá bekapcsolt állapotában.

A néhány másodperces felvételt Evan Blass hozta nyilvánosságra az @evleaks csatornán. A kiszivárogtatott tartalmak révén ismerté vált szakember – aki meglehetősen ritkán oszt meg később hamisnak bizonyuló információkat –, nem szerette volna nyilvánosságra hozni, hogy honnan származik a videó, de ez persze természetesen abszolút érhető. Az viszont kicsit furcsa, hogy igazából a képsorokhoz csatolt megjegyzésében van némi szkepticizmus (talán olyan helyről származik, amiben nem teljesen bízik meg). Igazából az alábbi videóban valódinak tűnik az eszköz, ami csak sötétben figyelhető meg, szóval a dizájnjából semmit nem lehet látni, csak a kijelzője vehető szemügyre a különleges grafikus felhasználói felülettel.

A Xiaominak tulajdonított szerkezet minden bizonnyal még fejlesztés alatt áll, de az biztos, hogy a szoftver eléggé flottul mozog rajta, és kijelenthető, hogy szépen alkalmazkodik menet közben az összehajtáshoz. Korábban a Samsung mondta azt, hogy a szoftver működése kulcsfontosságú lesz a hajtogatható készülékek esetében a megfelelő felhasználói élmény elérésében. Mivel sötétben vették fel az anyagot, így azt nehéz megmondani, hogyan néz majd ki a gépezet, viszont azt már megállapíthatjuk, hogy úgy kell összehajtani, hogy a panel kívülre fog kerülni, ráadásul három szekcióból áll a felülete. Mind a kettő oldalát hátra hajtva fog mobilszerű testet ölteni az eszköz, kinyitva pedig ideális lesz videózásra, képnézegetésre vagy éppen a térképen való keresgélésre.

A Samsung és a Royole összehajtható eszközeinél nem különösebben kérdéses, hogy a zsanér miként lett kialakítva, ennél az állítólagos Xiaomi modellnél viszont már érdekesnek ígérkezik, hogyan fogják egymást átlapolni kijelző szélei a teljesen összehajtott állapotban. És mivel a Samsung azért nem kívülről összehajtható paneles kivitelt alkotott, mert a védelmet állítólag nem tudta volna megfelelően kivitelezni, kíváncsian várjuk, hogy ez milyen megoldással szolgál erre. Azt egyáltalán nem lehet tudni, hogy a szerkezet mikor láthatja meg a napvilágot, de talán a jövő héten induló Consumer Electronics Show keretében ismét hallani fogunk róla.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap