Shop menü

FELBUKKANT AZ MSI ELSŐ INTEL ARC SOROZATÚ VIDEOKÁRTYÁJA

Az ARC A380 alapú modell egyelőre még csak az OEM partnerek számára érhető el Kínában.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Felbukkant az MSI első Intel Arc sorozatú videokártyája

Az Intel Arc videokártya-sorozata a tervek alapján szakaszosan rajtol el, ahogy azt már oly sokszor említettük. Első körben Kína kapja a termékeket, ahol az OEM konfigurációk részeként jelennek meg, majd a DIY piacra is beszivárognak önállóan kapható videokártya formájában. Később a globális rajtra is hasonló stratégia mentén kerülhet sor, vagyis legutoljára a globális DIY piacra érkezhetnek meg az újdonságok.

Galéria megnyitása

Eddig Kínában a Gunnir és az ASRock megoldásai voltak csak jelen, ám a napokban változott a helyzet, végre a három nagy videokártyagyártó vállalat egyike, az MSI is „bemutatott” egy új modellt, ami az Arc A380-as fejlesztés köré épül. Az alacsony profilú kivitelben érkező videokártya mindössze 75 W-os TDP kerettel rendelkezik, és itt most nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó sem áll rendelkezésre, vagyis teljes egészében a PCI Express x16-os slot 75 W-os tápellátására támaszkodik, ami a kompakt konfigurációk esetében különösen jó tulajdonság. A PCI Express tápcsatlakozó mentességet igazából nem erősíti meg a specifikációs táblázat, viszont külön PCI Express tápcsatlakozóról sem tesz említést, ami kvázi megerősítésnek tekinthető.

A 172 milliméter hosszú, 75 milliméter széles és 38 milliméter magas videokártya a Gunnir termékéhez képest 20%-kal, az ASRock videokártyájához képest pedig 10%-kal lehet lassabb, ugyanis ekkora különbségek mutatkoznak GPU-órajel terén. Az 6 GB-nyi GDDR6-osVRAM ebben az esetben is 15,5 GHz-es effektív órajelen ketyeg, és 96-bites memória-adatsínt használ, azaz a memória-sávszélesség 185 GB/s. A videó kimenetek között egy DisplayPort és egy HDMI csatlakozó sorakozik, a melegedő komponensek hűtését pedig egy kompakt, két ventilátorral ellátott hűtő végzi, amelynek fedlapja új dizájn szerint készült.

Galéria megnyitása

Ez a videokártya egyelőre még csak az OEM partnerek számára érhető el, így komplett konfiguráció részeként lehet hozzájutni. A JD.com kínálata alapján az MSI komplett Arc A380 alapú számítógépei között az Intel Core i5-12400F processzorral szerelt megoldás a legmodernebb, de igény esetén Core i3-10105F és Core i5-10400F processzorral felvértezett rendszerben is elérhető a termék. Minden esetben MSI Bomber alaplapot tartalmaz a rendszer, ami processzor-generációtól függően H510M vagy H610M sorozatú lapkakészlettel rendelkezhet. Az árazás 530 és 650 dollár között helyezkedik el, felszereltségtől függően.

Érdekesség, hogy nemrégiben röppent fel egy pletyka, amely alapján úgy tűnik, az egyik nagy AIB partner leállította az Intel Arc sorozatú videokártyák gyártását a minőséggel kapcsolatos problémák miatt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére