Fejest ugrik az eSportba az Electronic Arts

Egy teljesen új részleget hoznak létre a cégen belül, ami csak a játékok kompetitív részével foglalkozik majd.

Fejest ugrik az eSportba az Electronic Arts

Az Electronic Arts úgy gondolta, ideje lenne kicsit foglalkoznia az eSporttal. Andrew Wilson, a kiadó vezérigazgatója éppen ezért ma bejelentette, hogy külön részleget hoznak létre a cégen belül - ennek neve EA Competitive Gaming Division, és Peter Moore fogja vezetni.

Az új divízió célja, hogy megpróbálja összekapcsolni az Electronic Arts játékainak kompetitív közönségét világszerte, és megkönnyítse a versengést. A kiadó olyan címeket szeretne felvinni a globális eSport porondjára, mint a FIFA, a Madden NFL, vagy éppen a Battlefield.

Ezzel együtt az EA Competitive Gaming Division nem csak a profiknak szól. Wilson szerint a kezdeményezés három fő pillérre épül. Ebből az egyik, hogy összekapcsolja az Electronic Arts kompetitív játékosközönségét, legyenek azok bármilyen szinten. A második maga a versengés a kiadó által hivatalosan támogatott keretek között. A harmadik pedig a szórakoztatás, vagyis élő események és közvetítések létrehozása.

Wilson szerint nincs alkalmasabb ezen kezdeményezés vezetésére, mint Peter Moore, aki sportrajongóként már évek óta próbálkozik azzal, hogy az Electronic Arts játékai eSportként is érvényesülni tudjanak - az ő segítségével jött létre a FIFA Interactive World Cup és az EA SPORTS Challenge Series is. Az új divízió együtt dolgozik majd a különböző fejlesztőcsapatokkal, hogy sikeresen tudják központosítani a hasonló kompetitív ligákat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward