Feist – Sötét erdő, baljós sziluettek

Kihívásokkal teli kis játékot tett le a független, 2 főből álló Bits & Beasts csapata, mely a látszat ellenére egyáltalán nem egy LIMBO klón.

Feist – Sötét erdő, baljós sziluettek

A Feist a LIMBO-val ellentétben nem egy fejtörőkkel teli kis kaland, melyben a főszereplő csak az eszére hagyatkozhat, hogy elkerülje a végzetét a veszélyes ragadozókkal teli sötét erdőben. Ez a játék ugyan a látvány és a környezet szempontjából hasonlít rá, viszont egy platformerrel van dolgunk, melyben az általunk irányított kis szőrmók egyáltalán nem védtelen, sőt, fegyverként használhat faágakat, vagy kiszáradt farönköket, köveket és fenyőtobozokat dobálhat a szörnyekre. Sőt, az első végigjátszásom során nekem nem esett le (pedig kiírja a játék, hogy lehet), de ha elkapunk egy szúnyogot, akkor lövöldözhetünk vele az X-et nyomkodva!

A játék irányítása egyébként nagyon egyszerű, mindössze az iránygombokat (←↑→), az x-et (felvétel, használat) és a c-t (eldobás, tolás) kell használnunk végig. Azt viszont semmiképpen sem lehet mondani, hogy primitív lenne a Feist. Éles reflexekre és gyors döntésekre lesz szükség ahhoz, hogy életben maradjunk ebben a fizikai alapú ugrálós/harcolós kis programban. A játék első pár perce, vagyis az első 1-2 pálya persze még könnyű, de aztán amint ráállt a kezünk az irányításra, megkapjuk a kihívást is a többi 8-on. Kellően változatos ellenfelek jönnek velünk szembe, még csapdák is vannak, amikbe belecsalhatjuk a szörnyeket. A pályák ügyesen összerakottak, a hangulat pedig nagyszerű. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy a Feist zenéje egyszerűen elbájoló. Tökéletesen illik a titokzatos, félelmetes, de mégis szemet gyönyörködtető erdőhöz. A játék megjelenése „csak” 2D-s rajzokból, sziluettekből áll össze, de a jól eltalált színek és stílus tökéletes összhatást eredményeznek.

Történetmesélésre ne nagyon számítsatok, csak annyit kell tudnunk, hogy elrabolták a párunkat és azért indulunk el a rengetegben, hogy kiszabadítsuk. Ennyi. Nem is kell több, az már más irányba vinné el a játékot. Ez egy picike kis indie platformer, amit ügyességünktől függően nagyjából 3 óra végigvinni (+/- 1 óra). Persze nem hardcore a játék, szóval ne Giana Sisters féle szívatásra gondoljatok! :) Elfért volna viszont még benne néhány egyszerűbb fejtörő rész, ha nem is LIMBO szintű, csak hogy valami mégis legyen még benne. Ugyanis a játék nagy baja, hogy 3 óra szórakozásért cserébe igen borsos érte a 15 eurós ár Steamen (GOG-on „csak” 13,69). Jól éreztem magam a Feistel, hála a Finjinek és a Bits&Beastnek, akik küldtek nekünk tesztpéldányt, de ha meg kéne vennem, inkább várnék egy Steam akciót. Egy kis árcsökkentéssel viszont abszolút jó vétel lesz.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward