Far Cry2: Optimalizált térkép megosztás

Természetesen játékosok kreálta térképekről van szó. Amit elsőként érdemes hozzátenni ehhez, hogy a 3 platformon különböznek a térképek kiterjesztései.

Far Cry2: Optimalizált térkép megosztás

Természetesen játékosok kreálta térképekről van szó. Amit elsőként érdemes hozzátenni ehhez, hogy a 3 platformon különböznek a térképek kiterjesztései. Mivel PS3-ra, Xbox360-ra és PC-re is igyekeztek minél inkább optimalizálni a játékot és kihozni azok előnyeit, így nincs lehetőség platformok közti térképmegosztásra az eltérések miatt. Bár az engine lényegében ugyanaz, mégis sok a differencia.

Az Ubisoft biztos benne, hogy lesz elég lelkes térképkészítő mindhárom platformra, így nincs miért szomorkodni efölött. Ami az újdonság, hogy ha készítünk egy újabb térképet a FarCry 2-höz két lehetőségünk van megosztani azt másokkal, illetve barátainkkal kipróbálni: Az egyik, hogy mi hostolunk, a többiek közvetlen csatlakoznak ránk és letöltik tőlünk a térképet. A másik pedig az, hogy csatlakozunk az Ubisoft szerveréhez (feltöltjük a térképünket), és a bárki aki connect-el hozzánk azt kell észrevegye, hogy hopp nincs meg neki ez a térkép. Ekkor jön be az Ubisoft "turpissága", az engine megállapítja, hogy melyik a legjobb megoldás: ha a szerverről töltik le a többiek a map-et vagy ha rólunk! Ha elég gyors netkapcsolattal rendelkezünk így gördülékenyebbé tudjuk tenni a dolgokat.

Az utóbbi hetekben nagy az érdeklődés a FarCry2 eme térképkreáló toolkit-je után, így azt is megtudhattuk róla, hogy ez az eszköz lényegében ugyanaz, mint amit maguk a fejlesztők is használtak mikor a pályákat készítették.

Már nem kell sokat várni a kipróbálással, a FarCry 2 október 24.-én jön.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward