Fantasztikus a Sony és az indie-k kapcsolata

Habár a Microsoft új indie programja sem rossz, a Sony előbb cselekedett és jobban halad, így sokan inkább a PS-platformokat választják.

Fantasztikus a Sony és az indie-k kapcsolata

A Lone Survivor fejlesztését is végző Curve Studio fejese, Rob Clarke úgy véli, nagyon egyszerű volt a döntés, hogy PlayStation-platformokra jelentessék-e meg játékaikat. Szerinte ugyanis a Sony olyan szinten érti meg az indie-fejlesztőket, amire korábban még nem volt példa.

"Ez messze túllép az olyan programokon és részlegeken, mint az ID@Xbox, vagy éppen a Sony Strategic Development. Miért nem dolgozunk a Microsofttal? Mert a Sony ezeken túllépve alakította ki új indie-programját, és az indie-fejlesztőknek kedvező módon cselekszik" - mondta Clarke, aki szerint többé már nem elég az, hogy kapnak fejlesztői kiteket, mint ahogy az sem, hogy minden Xbox One, vagy éppen PS Vita használható (lesz) fejlesztésre. Ugyanis az a fontos, hogy legyen beleszólásuk egy platform működésébe.

"Bárki tud adni fejlesztői kiteket, vagy megnyitni fejlesztői környezeteket. A szerencsés, hogy mindhárom platformtulajdonos látja, hogy az indie-k előretörése egy váltás az iparágon belül, nem pedig a saját korábbi szabályaik felrúgása. Amiben a Sony jóval előnyösebb helyzetben van, hogy előbb kezdték el, és gyorsabban haladnak. A Microsoft nem indult valami jól. Harmadrangú dologként adták elő az indie-játékokat a tévé integráció, a Flo Rida és a furcsa amerikai sportok után. Úgy vélték, az indie-k nem adnak el konzolokat, hacsak nem a Minecraftról van szó."

Clarke és csapata ettől függetlenül belépett az ID@Xbox programba, és az úriember szerint most már semmilyen alapvető probléma nincs vele, de a Microsoft továbbra is elvárja, hogy minimálisan egyszerre jelenjenek meg a programban résztvevő játékok a Sony-platformokkal. Ez pedig még mindig gondot okozhat számos csapatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward