Ex-diktátor pereli az Activisiont

Manuel Noriega nem örült kéretlen szereplésének a Call of Duty: Black Ops 2-ben.

Ex-diktátor pereli az Activisiont

Manuel Noriega, aki 1983-tól 1989-ig véreskezű diktátor volt Panamában, beperelte az Activisiont, mert a Call of Duty: Black Ops 2-ben véreskezű diktátorként ábrázolták. A 80 éves Noriega jelenleg Panamában él, ügyvédei arra hivatkoznak, hogy az Activision haszonszerzés céljából az ex-diktátor engedélye nélkül használta fel külsejét és ezzel nem kis kárt okozott neki. Noriegát a játékban olyan ellenfélként ábrázolták, aki számos súlyos bűntettet követett el, emberrablástól kezdve a gyilkosságokig. Ügyvédei többek között elmaradt profit, tisztességtelen üzleti gyakorlat és egyéb jogsértések miatt nyújtottak be keresetet.

A Black Ops 2 szóló kampánya két egymással összefonódó történetet tartalmaz: az első 1986 és 1989 között játszódik, a hidegháború végső éveiben. Ez a történet a sztoriban ellenfélként szereplő Raul Menendez felemelkedéséről szól, aki Noriega segítségével megjátssza bukását.

Az Activision még nem küldött hivatalos választ Noriega ügyvédeinek, de Jas Purewal ügyvéd szerint, aki a szórakoztatóipari esetek szakértője lehet, hogy nem is lesz az egészből ügy. Az USA törvényei szerint a polgárainak joga van ahhoz, hogy megmondják, hogyan ábrázolják őket a szórakoztatóipari termékekben, pl. a videójátékokban, és az engedélyük nélkül nem szerepeltethetik őket. Noriega ügyvédei pl. ezekre a törvényekre hivatkoznak, azonban Noriega nem amerikai állampolgár, még csak nem is az USA lakosa, ezért keresete megkérdőjelezhető, mivel nem tisztázott, hogy milyen jogalapon indíthatna pert az Activision ellen.

Alant pár jelenet látható a Call of Duty: Black Ops 2-ben, amelyben Noriega szerepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward