Európai DSi megjelenés

A Nintendo felfedte a DSi európai megjelenésének dátumát, ami két nappal az amerikai debütálása előtt, április 3-án esedékes.

Európai DSi megjelenés

A Nintendo felfedte a DSi európai megjelenésének dátumát, ami két nappal az amerikai debütálása előtt, április 3-án esedékes.

Arról még viszont még nincs hivatalos információ, hogy mennyibe fog kerülni az újratervezett kis két képernyős csoda errefelé, csak azt tudjuk, hogy a nagy vizen túl 169 dollár lesz az ára. A The Times weblapon találhatunk egy kissé közelibb információt is, ott azt állítják, hogy 149 font lesz szigetlakó testvéreinknél (UK), ebból azért már lehet tippelgetni.

Ami a színeket illeti, Amerikában feketében és kékben lesz, míg mi európaiak hasonlóan ahogy tavaly a japánok, fekete és fehér színek közül választhatunk.

No de térjünk a lényegre, miben is tér majd el a DSi elődjétől, a DS Lite-tól. Vékonyabb lesz és egy kicsit hosszabb, ám cserébe valamivel nagyobb és világosabb kijelzőket kap (3,25"-eseket a régi 3"-esek helyett és 5 fokozatban lesz állítható a háttérvilágítás). Egy SD kártya slot is helyet kap benne, csakúgy mint két kamera (az egyik ránk néz a másik hátul van, hogy tudjuk fotózni) és beépített flash memória.

Megturbózták kicsit a vasat is, lássuk a technikai specifikációt:

CPU: 2 ARM processzor. A fő processzor egy ARM9-es 123MHz-es órajellel, ami egy jelentős fejlesztés az eredeti 67MHz-es ARM9-es processzorhoz képest, ami a DS-ben és a DS Lite-ban volt. A co-processzoron nem változtattak, maradt a 33MHz-es ARM7-es.

RAM: 16 MB (a korábbiak négyszerese)

Háttértár: 256 MB Flash memória

Hálózat: Beépített WiFi, így kezdhetünk vadászni a hotspotokra

Ami a szoftveres részt illeti, kellemes érintős interfésze van amiben találunk hang felvevőt, fotó nézegetőt, és direct-download DSi lehetőséget az új játékok és alkalmazások letöltéséhez (tehát jön az online bolt Wii módra).

Hátránya, hogy a jelentős teljesítménynövekedéshez nagyobb fogyasztás is tartozik. Így sajnos a korábbi 19 órás működés helyett (minimál fényerő mellett) már csak 14 órát bírja az új Nintendo. Valamit valamiért, ideje begyűjteni a pót akkumulátorokat.

Amire még érdemes ügyelni, ha elszánjuk magunkat a vételre, hogy az új DSi régiókódos (a chat funkció miatt), így jobban járunk ha helyben vesszük a gépet és nem külföldről rendeljük. A régi játékokkal nem fog problémázni (amik még DS/DS Lite-ra jöttek ki), ám az új DSi-s játékoknál már jó eséllyel csak a helyi régiókódos változatok fognak működni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward