Érkezik egy AMD B550A lapkakészlet is, de csak az OEM-eknek

Az újdonság egy Reddit beszélgetés kapcsán került szóba, az AMD egyik vezetője pedig tisztába tette a félreértéseket.

Érkezik egy AMD B550A lapkakészlet is, de csak az OEM-eknek

Az AMD új RYZEN processzoraihoz készült egy új lapkakészlet, az X570, amely a felsőkategóriát veszi célba a klienspiacon, így vastagabb pénztárcára van szükség, ha ilyesmire vágyunk. Sokan várják viszont az olcsóbb, B550-es lapkakészlet köré épülő megoldásokat, amelyek némi kompromisszummal érkezhetnek, cserébe viszont megfizethetőbbek lesznek az átlagfelhasználók számára. A B550-es lapkakészlettel kapcsolatban még sok a bizonytalanság, ahogy arra a korábbi hírünkben már rávilágítottunk, most pedig tovább bonyolódik a kép, ugyanis a jelek szerint egy B550A variáns is érkezik, ám ezt szerencsére csak és kizárólag az OEM partnerek kapják meg.

Galéria megnyitása A B550A egy átnevezett B450-es lapkakészlet lesz Erről a lapkakészletről a Redditen nemrégiben esett szó, ahol az AMD egyik marketingvezetője, Robert Hallock elismerte, tényleg létezik a B550A lapkakészlet, majd azt is hozzátette, a B550A különbözik a normál B550-es megoldásoktól, hiszen az előző generációs Promontory-LP lapka köré épül, ami a B450 és az X470 alapját adta. Ennek köszönhetően a B550A egy PCI Express 3.0-s képességekkel megáldott megoldás.

Hogy miért van rá szükség? Mert az OEM partnerek igényei mások, mint az átlagfelhasználóké: ők szeretnének folyamatosan új, költséghatékony termékekkel piacra lépni, ezt a célt pedig kiválóan segíti az előző generációs lapka köré épülő B550A. Az „új” lapkakészlet ezen a fronton sikeres lehet, ám a DIY piacra nem hozza el az AMD, ott ugyanis teljesen mások az igények, ám a maga területén így is életképes lesz a B550A.

Az AMD marketingvezetőjének reakciója, vagyis az, hogy reagált a B550A-val kapcsolatos pletykára, arra utal, hogy az AMD egyértelműen szeretné megkülönböztetni a DIY piacra és az OEM szegmensbe szánt termékeket, vagyis a B550 esetében jobb felszereltségre és jobb teljesítményre számíthatunk, mint az átnevezett példánynál. Az egyelőre még nem derült ki, hogy a B550 pontosan milyen felszereltséggel érkezik, de a pletykák alapján azért már kialakult egy kép, ami persze nem biztos, hogy fedi a valóságot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap