Érkezik a Sapphire HD 7970 Dual-X OC Edition

A Sapphire egy újabb Radeon HD 7970-es videokártyát mutatott be, amely egyedi, kétventilátoros hűtéssel és gyárilag megemelt órajelekkel próbálja majd meghódítani a játékosok szívét.

Érkezik a Sapphire HD 7970 Dual-X OC Edition

A Sapphire egy újabb Radeon HD 7970-es videokártyát mutatott be, amely egyedi, kétventilátoros hűtéssel és gyárilag megemelt órajelekkel próbálja majd meghódítani a játékosok szívét.

A 28 nm-es Tahiti GPU-ra alapozó újdonság szokás szerint most is 2048 stream processzorral, valamint DirectX 11.1, ATI Stream, ATI Eyefinity 2.0, PCI Express 3.0 és CrossfireX támogatással érkezik. Az új videokártya 280 x 115 x 45 milliméteres mérettel érkezik, fedélzeti memóriából pedig 3 GB-nyit tartalmaz. A GDDR5-ös memóriachipek 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódnak a GPU-hoz. A termék videó kimenetei között egy dual-link DVI portot, egy HDMI 1.4a portot, valamint két darab 1.2-es mini DisplayPort csatlakozót találunk.

A Sapphire mérnökei a HD 7970 Dual-X OC Edition esetében dupla BIOS-t alkalmaztak, amelyek természetesen mindketten magasabb GPU- és memória órajelet biztosítanak, mint amit a referencia modellek esetében megszokhattunk. A Radeon HD 7970-es videokártyák közül a referencia példányoknál 925 MHz-es GPU és 5,5 GHz-es effektív memória órajelet alkalmaznak – csak hogy legyen viszonyítási alapunk.

Ehhez képest a Sapphire HD 7970 Dual-X OC Edition esetében már az „alap” BIOS is 945 MHz-es GPU-, illetve 5,7 GHz-es memória órajelet alkalmaz, míg a második BIOS 1 GHz-es GPU-, és 5,8 GHz-es effektív memória órajelet kínál a felhasználók számára. Ez utóbbinak köszönhetően a Sapphire megoldása a kategória egyik leggyorsabb videokártyájának minősül – állítja a gyártó. A második BIOS egyébként sokkal agresszívebb ventilátor-profilt alkalmaz, mint az első, sőt, a tuningpotenciálra is jótékony hatással van, ugyanis kitolja a tuning limitet. Tuninghoz természetesen ezúttal is használhatjuk a Sapphire nagysikerű TriXX alkalmazását.

A Sapphire HD 7970 Dual-X OC Edition már elérhető kereskedelmi forgalomban. A termék ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban nem adott információt a vállalat hivatalos közleménye.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward