Érintőkijelzős LCD monitor vagy nagyra nőtt tábla? Mindkettő!

Érintőkijelzős LCD monitor vagy nagyra nőtt tábla? Mindkettő!

A VSD220 Smart Display névből már sejthetjük, hogy egy nem mindennapi monitorral van dolgunk, de kezdjük az alapokkal. A 21,5 colos képátlójú monitor a manapság oly népszerű 1920 x 1080 pixeles natív felbontást alkalmazza. A TN+Film típusú LCD panel fényerőssége 250 cd/m2-es, kontrasztaránya 1000:1-es, válaszideje pedig 5 ms-os értéket képvisel. A függőleges betekintési szög a TN+Film panel sajátosságai miatt 160 fokos, a vízszintes betekintési szög pedig 170 fokos értéket képvisel. A termék esetében az első különlegesség az, hogy jár hozzá kétujjas érintő támogatás, de ami ennél is meglepőbb: a monitor Android 4.0-s mobil operációs rendszert futtat, azaz úgy használhatjuk, mint egy nagyra nőtt táblát.

Az Ice Cream Sandwich operációs rendszer futtatásáról egy OMAP 4-es sorozatú, két darab Cortex-A9-es processzormaggal ellátott SoC egység gondoskodik, amely a Texas Instruments műhelyében készült. Rendszermemóriából 1 GB-nyi LPDDR2-es RAM áll rendelkezésre, az adatok tárolásáról pedig 8 GB-nyi eMMC tárhely gondoskodik. A kétmagos, 1 GHz-es magórajelen ketyegő OMAP 4430-as SoC jóvoltából rugalmas rendszer áll rendelkezésre, amely zökkenőmentesen alkalmazható videók megtekintésére, webböngészésre, játékra és a multitasking támogatásnak köszönhetően akár több alkalmazás egyidejű futtatására is. Az Android 4.0-s operációs rendszerrel ellátott monitor beépített, 1,2 megapixeles felbontású webkamerával, illetve beépített mikrofonnal is rendelkezik, így segítségével akár videó konferenciát is lebonyolíthatunk. Érdekesség, hogy a sajtóközleménnyel ellentétben a gyártó hivatalos weboldala 1,3 megapixeles, 720P-s felbontást támogató webkameráról tesz említést. Webkamera ide vagy oda, az teljesen biztos, hogy a kiváló hangzásról SRS Premium Sound hangszórók gondoskodnak, amelyek egyenként 1 wattos terhelhetőségűek.

Ugyan a termék megtervezésekor a legfőbb szempont az volt, hogy az önállóan, PC nélkül is alkalmas legyen kikapcsolódásra, online kapcsolattartásra és akár kisebb játékok futtatására is, a mérnökök mégis ellátták egy micro-HDMI videó bemenettel, amelyen keresztül tábla PC, noteszgép és egyéb eszköz csatlakoztatható hozzá. Az újdonság a felsoroltakon kívül 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel és Bluetooth adapterrel is rendelkezik, USB 2.0-s portokból pedig nem kevesebb, mint hármat kínál. Utóbbiak vezetékes és vezeték nélküli billentyűzetek, illetve egerek használatára is lehetőséget biztosítanak, ami megkönnyíti a rendszer irányítását és a szövegbevitelt. A csatlakozók között még egy micro-SD memóriakártya-olvasó is jelen van, ami akár tárhelybővítési céllal is bevethető.

A ViewSonic új terméke többféle területen is remekül helytállhat: alkalmazható otthoni energiatakarékos számítógépként, kórházi számítógépként, információs központként, sőt, még kiosk szerepkörben is bevethető. Az 512,8 x 353 x 21,9 milliméteres mérettel érkező okos monitor állvánnyal együtt 4,8 kilogrammot nyom a mérlegen, maximális fogyasztása pedig 40 watt.

A VSD220 Smart Display Észak-Amerikában október közepe után kerül a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 399 dollár lesz. Az egyelőre nem tudható, hogy a termék egyéb országokban pontosan mikor válik elérhetővé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward