Ergonomikus billetnyűzet japán módra

A japán perifériagyártó nagyvállalat, a Truly Ergonomic egy friss billentyűzettel rukkolt elő, amelynek megtervezésénél az ergonómia játszotta a főszerepet.

Ergonomikus billetnyűzet japán módra

A Truly Ergonomic 209-es billentyűzete QWERTY billentyűkiosztással és angol lokalizációval érkezik. A különleges felépítéssel rendelkező újdonság az alfanumerikus billentyűtömböt két részre osztja, így az egyes részeket egy-egy kezünkkel, pontosabban ujjainkkal könnyedén lefedhetjük. A maximális kényelem érdekében minőségi csuklótámasz is helyet kapott az újdonságon, méghozzá kettő.

A szóköz billentyű két részre osztva foglal helyet a terméken, a két alfanumerikus billentyűtömb között pedig néhány egyéb billentyű is helyet kapott – például a tabulátor, a Del gomb, a Backspace gomb és az Enter billentyű. A furcsa kialakítással a tervezők azt szerették volna elérni, hogy egy kényelmesen használható, ergonomikus billentyűzet szülessen, amelyet hosszabb gépelés után is kényelmesen használhatunk, csukló- vagy ízületi fájdalmak nélkül.

Az új billentyűzet mechanikus felépítéssel érkezik, ugyanis Cherry MX Brown típusú billentyű-mechanikával látták el a vállalat mérnökei. Ezek a billentyűk komfortos gépelési érzetet kínálnak, élettartamuk pedig nagyjából húszmillió leütésre tehető.

A billentyűk vezérléséről egy ütőképes, N-key Rollover támogatással is rendelkező megoldás gondoskodik, így nem okozhat problémát, ha egyszerre több billentyűt is lenyomunk. A billentyűzet egyébként USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz.

A 333 x 238 milliméteres mérettel érkező Truly Ergonomic 209 1,2 kilogrammot nyom a mérlegen, ajánlott végfelhasználói ára pedig 235 dollárnak megfelelő japán jen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward