Érdekes változások a Skyrimben

Az új Elder Scrolls játékban megváltozik a harc és a szintlépés

Érdekes változások a Skyrimben

A Skyrimnek nevezett legújabb Elder Scrolls játék több ponton is megváltoztatja a megszokott játékmenetet. Karakterünk például képes lesz megtanulni két fegyverrel harcolni egyszerre, és játékosként beállíthatjuk, melyik kezünkkel mit használjunk. Ez elsőre talán nem tűnik nagy extrának, de így a szokásos kard+pajzs kombó mellett használhatunk majd egyszerre két fegyvert is, vagy ami még jobb: két mágiát. Ha ugyanazt a varázslatot "pakoljuk" mindkét kezünkbe, akkor a hatás felerősödik majd, remélhetőleg jó kombókat is ki lehet majd hozni.

A másik fontos változás, hogy végleg megszűnnek a karakter osztályok, egyszerűen azt tanuljuk meg amit sokszor használunk. A szintlépés az alapján történik, hogy milyen magasak a leggyakrabban használt skilljeink. Ha csak kevés szakértelmet használunk gyorsan fogunk szintet lépni, ha lassítani akarunk, akkor használjunk sok különböző képességet mintha egy multi-class karaktert tolnánk. Így megtehetjük azt, hogy akár harcos-mágusok leszünk, csak lassabban fogunk szintet lépni.

Az Oblivionban sokan nem szerették, hogy a szörnyek együtt nőttek szintben főhősükkel és így még a játék végén is előfordulhatott, hogy pár csatornapatkány hidegre tette epic páncélos karakterüket. Na jó, ez talán egy kicsit túlzás, de néhány ellenfélnél nagyon aránytalan volt az erősödés. A Skyrim, hogy ezt kiküszöbölje a Fallout 3-ban megismert szörny szintlépési módszert fogja alkalmazni, ami jobban alkalmazkodik. Szintén az előbb említett játékból veszik át, hogy szintlépéskor Perk pontokat oszthatunk el, amelyek egyedibbé teszik karakterünket.

Érdekesnek tűnnek a változások, meglátjuk, hogy hogyan fogadja majd őket az Oblivion és elődjei rajongói közössége.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward