Érdekes pletykák a Galaxy S10-ről

Érdekes pletykák a Galaxy S10-ről

A Samsung előre láthatólag jövő tavasszal fogja piacra dobni a következő csúcsmodelljét, de már több hír is szárnyra kapott ezzel a készülékkel kapcsolatban. Most éppen az ismert szivárogtató, Evan Blass állt elő néhány részlettel az okostelefon kapcsán, ez alapján lesznek érdekes megoldások a szerkezetben.

Összesen négy területet érintően szolgált előzetes információkkal Blass a fejlesztés alatt álló termékkel kapcsolatban. Az első a megjelenítő, ami a szakember elmondása alapján az Infinity-O Display formátumot fogja alkalmazni. Ez azt jelent, hogy a kijelzőn nem lesz a szenzorok számára kialakított félsziget, helyette a kamera konkrétan bele lesz vágva a panelbe. Egy apró lyukon keresztül fogja szemlélni az előlapi képalkotó a külvilágot. Az Infinity-O Displayről a Samsung az SDC 2018 keretében beszélt érintőlegesen, emellett elméletileg lesz Infinity-U és Infinity-V formátum is, melyeknél U, illetve V alakú bemetszésekkel kell majd számolni. A vállalat az összehajtható kijelző árnyékában tett említést ezekről a jövőben előkerülő paneldizájnokról.

Galéria megnyitása

Evan Blass azt is kiemeli, hogy az SGS10-nek már a megjelenítője mögé lesz rejtve az ujjlenyomat-olvasója. Itt az adhatja a dolog érdekességét, hogy a legtöbb ilyen megoldással ellentétben a Samsung nem optikai, hanem ultrahangos eljárással dolgozó megoldást használhat – ezt állítólag a Qualcomm fogja szállítani a Dél-Koreai alakulat számára. Erről már korábban is lehetett hallani a Galaxy S10 kapcsán, szóval a biometrikus érzékelőt érintő pletykát lényegében több egymástól független forrás is megerősíti.

Az okostelefonon nem meglepő módon az Android Pie operációs rendszer várhatja majd a felhasználókat – ez a harmadik dolog, amit kiemelt Evan Blass. A Google valószínűleg jövőre is szolgál majd friss főverzióval, viszont az SGS generációváltásáig ez biztosan nem fog elkészülni, így egyértelmű, hogy a Samsung a kilences Androidot veti majd be. Itt annyi érdekesség lesz, hogy a vállalat jelenleg is fejlesztés és tesztelés alatt álló, teljesen új grafikus felhasználói felületére kell számítani. A One UI-t érintő módosításokról korábban részletesen beszámoltunk, ez számos területen hoz előrelépést, és a Samsung az eddigiek alapján egészen jó irányba indulhat el vele.

Végül a negyedik pont, amiről Blass beszélt, a kamerarendszer. A Galaxy S10-nél egy háromkamerás modul bukkanhat fel az okostelefon hátoldalán, szóval nem lesz olyan mértékű „szenzorszaporulat”, mint a Galaxy A9-nél, ahol már négy kamera sorakozik egymás alatt a hátlapon, inkább a Galaxy A7 (2018)-hoz fog hasonlítani ilyen téren (ez látható a borítóképen). A megszellőztetett információ alapján az SGS10 esetében lesz egy szimpla kamera átlagos látószögű lencserendszerrel, akad majd egy zoomolásra alkalmas megoldás, amivel távoli témákat lehet majd érdemben megörökíteni vagy látványos portrék alkothatóak vele, és várható egy ultraszéles látószöget biztosító, mely kiváló szolgálatot tehet például belterekben, szűkebb helyeken, vagy csoportképek megörökítésekor.

A Samsung következő zászlóshajójáról a következő hónapokban valószínűleg sokszor fogunk még hallani. Ebből a mobiltelefonból állítólag már olyan kivitel is érkezni fog, ami az 5G hálózati modemnek sem lesz híján.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap