Érdekes mechanikus billentyűzet a Cooler Mastertől

A Cooler Master egy kompakt mechanikus billentyűzettel jelentkezik, amelyről ezúttal nem hiányoznak a numerikus billentyűk.

Érdekes mechanikus billentyűzet a Cooler Mastertől

A mechanikus billentyűzetek piacán általában kétféle termékkel találkozhatunk: egyrészt vannak a normál méretű, numerikus billentyűzettel is ellátott változatok, másrészt  léteznek kompakt példányok is, amelyeknél a numerikus blokkot feláldozták a kompaktság oltárán. A Cooler Master mindkét szegmensben jelen van különböző termékekkel, ám most egy rendhagyó mechanikus billentyűzettel is előrukkolt, amely a CM Storm QuickFire TK nevet kapta.

Ez a példány ugyan kompakt felépítéssel érkezik, de mégsem hiányzik róla a numerikus blokk. A karcsúsítás ezúttal a numerikus billentyűzet mellett elhelyezkedő gombokat érinti: most a nyílbillentyűket, valamint a felettük elhelyezkedő billentyűcsoportot áldozták fel a tervezők. Az eltávolított billentyűk a numerikus billentyűzeten másodlagos funkció formájában továbbra is elkérhetőek, így csak fizikai jelenlétükről kell lemondanunk, cserébe viszont egy tetszetős, kompakt billentyűzetet kapunk. Az F-billentyűk szerencsére továbbra is jelen vannak a terméken – ezekhez multimédiás funkciókat is hozzárendeltek.

A QuickFire TK Cherry MX típusú mechanikus kapcsolókat alkalmaz, méghozzá kék, piros vagy barna példányokat. A kék és piros kapcsolókhoz piros, illetve kék színű LED-es háttérvilágítás jár, míg a barna kapcsolókhoz fehér LED-es háttérvilágítást kapunk. A LED-es billentyűzet háttérvilágítás háromféle üzemmóddal rendelkezik és összesen ötféle fényerősség-szintet kínál.

A Cooler Master CM Storm sorozatát erősítő klaviatúra egy valódi gamer megoldás, ami rendelkezik n-key rollover funkcióval és a Windows billentyű letiltására is módot ad. A jelek szerint makrók rögzítésére nem alkalmas a termék. Az 544 grammos billentyűzet 378 x 138 x 33 milliméteres mérettel bír, így a numerikus blokkal nem rendelkező QuickFire Rapidnál 2,5 centiméterrel szélesebb, a normál méretű QuickFire Pro modellnél pedig nagyjából 7,5 centiméterrel keskenyebb.

Az 1,8 méter hosszú, levehető USB 2.0-s kábelt alkalmazó CM Storm QuickFire TK hamarosan az üzletek polcaira kerül, ajánlott végfelhasználói ára pedig 100 dollár magasságában helyezkedik el. A termékre két év garanciát vállal a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward