Érdekes információk a GeForce RTX 3070-ről

Az új videokártya csak október folyamán jelenik meg, ám már most elkezdett tisztulni a kép azzal kapcsolatban, hardver terén mire is számíthatunk.

Érdekes információk a GeForce RTX 3070-ről

Amikor az Nvidia megtartotta jó előre beharangozott GeForce eseményét, lehullott a lepel három új, Ampere architektúra köré épülő videokártyáról, amelyek közül a GeForce RTX 3090-nel és a GeForce 3080-nal kapcsolatban szinte minden fontosabb részletre fény derült. A harmadik modell, az október folyamán megjelenő GeForce RTX 3070 viszont néhány paraméter tekintetében homályba burkolózott, azaz például nem derült ki, hogy a fedélzetén helyet kapó VRAM pontosan milyen órajelen üzemel.

Galéria megnyitásaMíg a GeForce RTX 3080 és a GeForce RTX 3090 esetében Micron gyártmányú GDDR6X memórialapkákat használ az Nvidia, amelyek sorrendben 19 GHz-es és 19,5 GHz-es effektív órajelen ketyegnek, addig a GeForce RTX 3070 már egy költséghatékonyabb megoldást kap, hiszen GDDR6X helyett csak „egyszerű” GDDR6-os lapkák lesznek rajta. A bemutató alkalmával még úgy tűnt, az Nvidia az elérhető leggyorsabb GDD6-os memórialapkákat választotta, amelyek 16 GHz-es effektív órajelen üzemelnek, ám a legfrissebb információk ezt cáfolják.

A 256-bites memória-adatsínre az ASUS és a Zotac két új videokártyájának termékadatlapja szerint nem 16 GHz-es, hanem csak 14 GHz-es GDDR6-os memórialapkák állnak rendelkezésre, vagyis az új modell ugyanúgy 448 GB/s-os memória-sávszélességgel rendelkezhet, mint a GeForce RTX 2070. Persze a GPU jóval „erősebb” lesz, hála az Ampere architektúra újításainak.

A GeForce RTX 3070 várhatóan valamikor október folyamán mutatkozhat be, listaára pedig 499 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap