Epic Mickey 2: Jön PC-re és Mac-re is!

Az Epic Mickey első része Wii exkluzív volt, ezzel a szemben a második jön Wii-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, PC-re és Mac-re is, valamint készül egy ezektől eltérő 3DS-es játék is.

Epic Mickey 2: Jön PC-re és Mac-re is!

Az Epic Mickey első része Wii exkluzív volt, ezzel a szemben a második jön Wii-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, PC-re és Mac-re is, valamint készül egy ezektől eltérő 3DS-es játék is.

 

Warren Spector, a Junction Point feje elárulta, hogy a projekten nagyjából 800 ember dolgozik, ami őrületes létszám számára. A stúdiója ennél persze jóval kisebb, és soha nem is akar ekkorát, nem is volt és nem is lesz neki. Óriási "virtuális csapatuk" a világ minden tájáról dolgozik össze: Leamington (UK), Bulgária, Kína, Kanada, Kalifornia, Utah.

 

"Ez nem kiszervezés, ezt azért tisztázzuk. Van egy csomó művészünk Sanghajban, ők csinálnak nekünk hordókat meg fákat, míg Angliában készítik a pályákat a mi folyamatos irányításunk alatt. Minden nap beszélünk velük, mi csináljuk a kreatív munkát, de egy hatalmas virtuális csapatban."

 

A Sanghaj csapat egyébként a Virtuos nevű céget takarja, a 3DS verziót (Power of Illusion) pedig a Henry Hatsworth alapította Dreamrift csinálja. A "brit csapat" a Blitz Games, ők csinálják a PS3 és Xbox 360 verziókat.

 

"Nekünk a Wii-vel van tapasztalatunk" - magyarázta Spector. "A Blitz-nek megvan a next-gen [inkább current gen az - szerk.] hozzáértése, már dolgoztunk velük korábban. Évek óta ismerjük egymást, az ő dizájnjuk esztétikája hasonlít a miénkhez."

 

A Junction Point egyébként mindössze 160 dolgozóból áll, ezért is nagyon furcsa Spectornak egy ekkora csapattal dolgozni: "Rengeteget telefonálunk nagyon furcsa időpontokban, meg Skype-olunk és e-mailezünk, és óriási fájlokat küldözgetünk egymásnak oda-vissza. Amikor én kezdtem ebben a szakmában csak én voltam egy képernyő előtt ülve és gépeltem. Most meg kész őrület, ami van."

 

Az Epic Mickey 2 várhatóan szeptemberben jelenik meg.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward