Enyhít a Ubisoft a PC DRM-en

Ez a nap is eljött. A Ubisoft a rengeteg kritika és panasz után végre kukázta az állandó jelleggel futó DRM védelmet a PC játékainál. 

Enyhít a Ubisoft a PC DRM-en

Ez a nap is eljött. A Ubisoft a rengeteg kritika és panasz után végre kukázta az állandó jelleggel futó DRM védelmet a PC játékainál. Ez ugyanis arra kényszerítette a játékosokat, hogy állandóan online legyenek ahhoz, hogy játszani tudjanak szerzeményeikkel, hiába volt az adott játék single player.

Stephanie Perlotti azt nyilatkozta a RockPaperShotgun-nak, hogy a cég tulajdonképpen már tavaly júniusban elkezdte bevezetni az új gyakorlatot.

"Hallgattunk a visszajelzésekre és tavaly június óta a PC játékaink már csak egyszeri aktivációt kérnek a játék felinstallálásakor, onnantól pedig szabadon játszhatóak offline."

Az összes jövőben megjelenő Ubi játék mentes lesz az állandóan bekapcsolt DRM-től, beleértve az idei év legnagyobb címét is tőlük, az Assassin's Creed 3-at. Az online szolgáltatásokhoz természetesen továbbra is kell majd net, de ez valószínűleg senkinek nem okoz meglepetést.

Fontos még megjegyezni, hogy a játékot annyi gépen aktiválhatjátok, amennyin csak akarjátok.

A cég DRM-je egyébként azóta van címlapokon, amióta a Driver: San Francisco és a From Dust arra kényszerített minket, hogy minden egyes alkalommal mikor játszani szeretnénk, jelentkezzünk fel a Ubi szerverekre. Számos PC játék, beleértve a Drivert és az Anno 2070-et is, teljesen játszhatatlan volt online és offline egyaránt, amikor a cég éppen költöztette vagy piszkálta szervereit.

A módszer rengeteg parázs vitát generált az iparon belül, a Minecraft alkotója, Marcus 'Notch' Persson tett egy szemtelen megjegyzést is: "Tipp haladóknak: ha letöltitek a Ubisoft játékait vásárlás helyett, akkor még úgy is működnek, ha az internetkapcsolatotok megszakad."

Tavaly júniusban a Ubisoft hivatalos nyilatkozataiban még azt hangoztatta, hogy a DRM stratégiájuk siker volt és tisztán érzékelhető csökkenést eredményezett a kalózverziók számában. Nos, hosszútávon valószínűleg az eladások számában is, így inkább kivezetik.

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward