Engedély nélküli másolat a Spire Ergo billentyűzete?

Egyelőre úgy néz ki, a Spire engedély nélkül használta az X-bows szabadalmát.

Engedély nélküli másolat a Spire Ergo billentyűzete?

A Spire a héten mutatta be különleges billentyűzetét, amely ergonomikus kivitelben és kompakt formátumban érkezett. A Spire Ergo modell árazásával kapcsolatos első információk nem voltak pontosak, így a Spire tegnap korrigálta a dolgot és megosztotta a termék hivatalos végfelhasználói árát is (~100 dollár) – és az is kiderült, hogy 30 dollárért cserébe még csuklótámaszt is vásárolhatunk hozzá.

Galéria megnyitása
Spire Ergo

Az újdonsággal kapcsolatban aztán kiderült, hogy az alapötlet egy másik vállalaté, amely az X-bows nevet viseli. A cég nem túl ismert, viszont fő terméke pont egy ugyanolyan ergonomikus billentyűzet, mint amit a Spire is bemutatott, csak éppen 199 dollárba kerül. A cég tulajdonképpen ezt az egy terméket forgalmazza, erre tettek fel mindent. Az illetékesek tegnap értesítették a TechPowerUp munkatársait azzal kapcsolatban, hogy a Spire szerintük illetéktelenül használja az újfajta billentyűzet-dizájnt, az ugyanis az X-Bows tulajdonát képezi, a vállalat pedig nem adott engedélyt a szabadalom használatára.

Galéria megnyitása
Az Xbows billentyűzete

Hogy miként kerültek a tervek a Spire illetékeseihez? Úgy, hogy az X-bows és a Spire kínai részlege között korábban együttműködés kezdett kialakulni, ugyanis a Spire szakemberei megkeresték az X-Bows szakembereit, érdeklődtek a különleges billentyűzet iránt, ám végül nem született semmiféle megállapodás a két fél között.

A Spire az ügyre nem reagált érdemben, mindössze annyit tettek, hogy a Spire Ergo terméklapját deaktiválták, ugyanis szerintük az új billentyűzet hivatalosan még nem rajtolt el. A kísérteties hasonlóságra tehát egyelőre nem adtak magyarázatot a Spire illetékesei, az viszont biztos, hogy az elkövetkező napok folyamán hallani fogunk még az ügyről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap