Kompakt és ergonomikus mechanikus billentyűzet a Spire-től

Az Ergo a természetes kéztartást és a hatékony billentyű-elérést tartja szem előtt, de az RGB LED-ek sem hiányoznak róla.

Kompakt és ergonomikus mechanikus billentyűzet a Spire-től

A Spire egy rendhagyó billentyűzettel rukkolt elő, amely ergonomikus kialakítással és mechanikus billentyűkkel rendelkezik, ami önmagában nem lenne túl nagy csoda, de mivel TKL (Tenkeyless) kivitelben érkezik, azaz nem tartalmaz numerikus billentyűzet tömböt, kategóriájában világelsőnek tekinthetjük.

A speciális billentyű-elrendezéssel érkező újdonság stílusosan az Ergo nevet kapta, ugyanis billentyűit úgy helyezték el, hogy minél kényelmesebben lehessen rajtuk gépelni, minél természetesebb kéztartás mellett, így az ízületek és a csuklók is kevesebb terhelést kapnak, mint normál esetben. Ennek érdekében a billentyűket a két kéz ujjainak természetes pozíciójához igazították, ami nem egy szokatlan dolog, hiszen normál méretű billentyűzeteknél már láthattunk ehhez hasonló kialakítást.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az viszont egy picit mégis szokatlan, hogy az Enter, a Shift és a Backspace gombokból kapunk egy-egy extrát a két elfordított billentyűtömb közé – ez is a könnyebb és hatékonyabb gépelést segíti, igaz, idő kell, míg egy normál billentyűzet után maradéktalanul hozzászokunk. Space Barból mindkét hüvelykujjunkhoz jut egy-egy fél, így bármelyik kezünkkel is használjuk az említett billentyűt, mindenképpen kézre fog esni. Az új billentyűzet egyébként hátsó támasztólábakat is kapott, így dőlésszöge is kényelmesen beállítható annak érdekében, hogy a gépelés kevésbé legyen megterhelő.

A különleges dizájn mögött Cherry MX típusú mechanikus billentyűk bújnak meg, ám a mechanika pontos típusáról sajnos nem hullott le a lepel. A fedélzetről nem hiányzik a nagy sláger, az RGB LED alapú háttérvilágítás sem, az viszont nem derül ki a hivatalos weboldalról, hogy a háttérvilágítással kapcsolatban milyen vezérlési lehetőségeink vannak.

Az USB 2.0-s kábelt használó billentyűzet már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára 50 euró, illetve 80 dollár.

Frissítés 2018. november 28. 11:23:

A Spire időközben helyesbítette az árat, így most már az ajánlott végfelhasználói árról is lehullott a lepel. Az új billentyűzet ennek értelmében 99,95 dollárba kerül, de lehet hozzá külön csuklótámaszt is vásárolni, így azonban már 129,95 dollár lesz a végösszeg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap