Elképesztő WoW statisztikák az évfordulóra

10 éves lesz a világ legnépszerűbb nyugati MMORPG-je, a World of Warcraft. Ennek alkalmából kiadtak egy infógrafikát, mely nagyon érdekes statisztikákat mutat a játék eddigi pályafutásából.

Elképesztő WoW statisztikák az évfordulóra

10 éves lesz a világ legnépszerűbb nyugati MMORPG-je, a World of Warcraft. Ennek alkalmából kiadtak egy infógrafikát, mely nagyon érdekes statisztikákat mutat a játék eddigi pályafutásából. Persze rengeteg játékosa van számos országból a WoW-nak, ezek a számok valóban elképesztőek, de az én kedvencem az, hogy nem kevesebb, mint 619 egyedi pet és 504 hátas van a játékban. Ez még Pokemonos mércével mérve is egész szép. Dicséretet érdemel a Blizzard azért, mert bár éltek az átszínezések lehetőségével, nagyon sok szép, egyedi modellel megáldott darab van. (Az EA/BioWare féle SWToR-ban például sajnos láthattunk példát arra, milyen az, ha átlépik a jó ízlés határát a tárgyak átszínezésével és így újraeladásával.)

Visszatérve a statisztikákra, a legfontosabb talán a tartalom, mert nincs még egy játék, melyben ennyi leírt szó és háttérzene lenne... rengeteg kazamata van, melyekben akkor is találunk kihívást, ha ketten vagy ha 25-en vágunk nekik. Egy biztos, a Blizzard tudja, mi kell ahhoz, hogy megtartsa a játékosait, tudja, hogyan kell támogatni egy játékot és olyan példát mutatott a piacnak, amit rengetegen próbáltak utána másolni, több-kevesebb sikerrel. Kétségtelen, hogy még egy ilyen sikeres MMO már nem lesz (még a Titan sem), hisz a piac azóta túl fragmentált lett az óriási kínálat miatt, pedig rengeteg jó ötlet születik a konkurens játékokban is...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward