Elindultak a karácsonyi túlterheléses támadások

Egy új csoport megfenyegette az Xboxot és a Sonyt, tegnap este már cselekedtek is.

Elindultak a karácsonyi túlterheléses támadások

Lassan már megszokott és visszatérő jelenséggé válik, hogy karácsony környékén elindulnak a "hackerek" túlterheléses (DDOS) támadásai különböző szolgáltatások ellen. Az időpont nem véletlen: karácsony környékén vannak a legtöbben szabadságon, és tudnak időt szakítani a játszásra, így a "hackerek" ilyenkor okozzák a legtöbb kellemetlenséget mindannyiunknak.

Tavaly a Lizard Squad küldte térdre az Xbox Live-ot és a PlayStation Networköt, idén ezt a feladatot egy Phantom Squad nevű banda vállalta magára. Ahogy az ilyenkor megszokott, a fenyegetéseket a Twitteren kezdték el osztogatni a Microsoft és a Sony irányába, majd ígéretüket beváltva tegnap este néhány órára elérhetetlenné tették az Xbox Live-ot.

A Microsoft akkor gyorsan közölte, hogy tud az Xbox Live-ot érintő problémákról, és dolgozik a helyzet megoldásán, majd amikor körülbelül három órával később ismét működött a szolgáltatás, a "hackerek" azt írták Twitteren, ez is csak annak köszönhető, hogy abbahagyták a támadást.

A PlayStation Networköt egyelőre nem érte hasonló atrocitás tegnap vagy ma, de elvileg arra sem kell már sokat várni.

A Phantom Squad csatornáját azóta már eltávolította a Twitter, így most éppen nem tudjuk, hogy pontosan mikor és mire készül a brigád, de az valószínűsíthető, hogy a karácsonyukat ők sem fogják békességben tölteni. A Lizard Squad tavalyi támadásai után a hatóságok nagyon gyorsan letartóztattak két embert az ügyben, majd egy harmadikat is, pár hónappal később.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward