Elindult a Messenger és az Instagram Direct összeolvadása

Már vannak, akik tudnak az Instagramról a facebookos ismerőseiknek üzenetet küldeni, és fordítva is működik a dolog.

Elindult a Messenger és az Instagram Direct összeolvadása

Már tavaly kiderült, hogy a Facebook csapata egyebek mellett azon is dolgozik, hogy a Messenger, a Direct üzenetek (Instagram) és a WhatsApp között teljes átjárhatóság alakuljon ki. És bár a vállalat azt szerette volna elérni, hogy ez a nagy összefonódás még az idei év elejére megvalósuljon, némi csúszással, de halad előre a folyamat.

A napokban az Egyesült Államokban rengeteg felhasználó arra lett figyelmes, hogy az Instagram megnyitását követően egy olyan felület fogadta őket, ami az üzenetküldés átalakulására hívja fel a figyelmet. Bizony a fejlesztők alaposan átszabták a korábbi rendkívül egyszerű Direct üzenetek szekciót, és ennek még az ikonját is lecserélték. Nincs már kicsi nyilacska, ennek a helyét a Facebook Messenger ikonjára emlékeztető jel vette át a jobb felső sarokban.

Galéria megnyitása

Az Instagram beépített csevegő felülete a Messengerhez közeledve színesebbé válik, mint amilyen korábban volt. Ez persze azoknak nem lesz már új, akik a Messengert eddig is használták. Az üzenetekre az emberek az eddiginél sokkal szélesebb reakciókínálattal reagálhatnak. Korábban csak kedvelni lehetett a megosztott fotókat, mostantól viszont ezeket már számos más módon is le lehet majd reagálni.

Az üzenetküldés szempontjából fontos információ, hogy már lehet majd az egyes sorokra válaszokat írni, ezáltal sokkal átláthatóbban folyhat a kommunikáció. Ez főleg a csoportos beszélgetéseknél jöhet majd jól. A válaszoláshoz csak oldalra el kell majd húzni az érintett sort. És közvetlenül innen lehet már írni üzeneteket a facebookos barátoknak, rokonoknak, követőknek.

Galéria megnyitása

Egyébként már nagyon hosszú ideje a Facebook tulajdonát képezi a piacvezető képmegosztó szolgáltatást. Még 2012-en jelentette be a felvásárlását, és nagyjából 1 milliárd dollárt fizetett érte, ami utólag a vállalat legjobb befektetésének bizonyult. És, ha már itt tartunk, a harmadik érintett szolgáltatás, a WhatsApp is régóta a Facebookhoz tartozik már, az üzenetküldőt 2014-ben vásárolta fel Mark Zuckerberg alakulata, és 19 milliárd dollárt fizetett ki érte. Azóta már 6 év telt el, és hasonló mértékű felvásárlás azóta sem igazán volt, talán a LinkedIn akvizícióját lehet itt említeni, amit a Microsoft kebelezett be 2016-ban 26,2 milliárd dollár kifizetése után.

Galéria megnyitása

A Facebook számára a Messenger és a Direct összeolvasztása még az egyszerűbb mente egyébként a felhasználók szempontjából. Ennél jóval problémásabb lesz majd, amikor a Messenger a WhatsApp irányába fog nyitni, hiszen a WhatsApp sokak szemében az egyik legbiztonságosabb üzenetküldő, a Messengerről viszont már közel sem így vélekednek az emberek. Elvileg a teljes rendszer végponttól végpontig terjedő titkosítással rendelkezik majd, ha összeáll.

A mostani eseményeket a Facebook egyelőre nem kommentálta.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap