Elindult a Linuxos Steam bétatesztje

A Valve rekordsebességgel kezdett bele platformjának Linuxos béta tesztjébe.

Elindult a Linuxos Steam bétatesztje

Elkezdődött a Linuxos Steam béta tesztje, egyelőre korlátozott számú felhasználóval. Az 1000 szerencsés érdeklődő, akit a 60 000 jelentkező közül kiválasztottak már bele is vetheti magát a tesztelésbe. A kipróbálható játékok listája már 26-ra nőtt, és olyan címeket találhatunk közöttük, mint a Dungeons of Dredmoor, a Frozen Synapse vagy a Trine 2. A nagyobb kaliberű darabok közül ott van még a Team Fortress 2 és a Serious Sam 3: BFE is, és a lista idővel folyamatosan tovább fog bővülni, akárcsak a tesztelők száma. A Left 4 Dead 2 még nem szerepel a játékok között, de a Valve már keményen dolgozik azon, hogy felkerülhessen a listára a Linux adaptáció.

Az Ubuntu Linux 12.04 támogatás pont most érkezik, hogy a Microsoft rászabadította a Windows 8-at a világra. A mérleg egyik serpenyőjében egy, a nyitottságáról híres platform, a másikban pedig egy egyre zártabbá váló. Gabe Newell, a Valve vezetője az egyik legnagyobb kritikusa a Windows 8-nak, vajon emiatt indult be ilyen gyorsan a Steam Linuxos támogatása?

"Óriási mérföldkő ez a PC-s játékok történetében" – mondta Newell a Linuxos béta indulásakor. "A Steam felhasználói már régóta kérték, hogy támogassuk a Linux alatt a játékokat. Boldogok vagyunk, hogy erre a nyitott, felhasználóbarát platformra is elhozhatjuk a játékipar sokrétűségét és Steam felhasználók közösségét."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward