Elindult a Facebook Dating társkereső szolgáltatás

A Tinder riválisaként emlegetett megoldás a Facebookon belül érhető el, és könnyedén használatba vehető.

Elindult a Facebook Dating társkereső szolgáltatás

A Facebooknak már hosszú ideje tüske a szemében a Tinder, és a vállalat nagyjából egy éve kezdte tesztelni azt a szolgáltatást, amivel a Tinder babérjaira szeretne törni. A Facebook Dating remélhetőleg mostanra tökéletesen összeállt, és úgy fog üzemelni, ahogy azt a vállalat eredetileg meghirdette.

A Dating arra szolgál, hogy a Facebookon a felhasználók kapcsolatokat találhassanak. Ezt többféle céllal közelíthetik majd meg az emberek, miközben a szolgáltatás próbál arról gondoskodni, hogy valóban friss kapcsolatokat teremtsenek rajta keresztül. A fejlesztők úgy alkották meg a Facebook Datinget, hogy néhány alapvető korlátozást felállítottak a működésében. Kezdetben csak 20 országban fog ez menni, de idővel fokozatosan egyre több régióra szeretné kiterjeszteni a támogatást a vállalat.

A Facebook egyszerű használatra törekedett, éppen ezért a Datinghez semmiféle regisztrációra nincsen szükség, nem kell új jelszó vagy bármi megadása a kezdésnél. Viszont egy külön, fiókon belüli Dating profilt mindenképpen életre kell hívni, erre azért van szükség, hogy ne a teljes Facebook-fiók váljon láthatóvá az ismeretlenek számára. Itt eleve csak a kor és a keresztnév fog megjelenni először. A Dating a Facebook alkalmazáson belül férhető hozzá, saját applikációt sem kapott a szolgáltatás, ennek köszönhetően könnyebben terjedhet a felhasználók körében. (Még weben sem érhető el egyelőre, ami azonban elszomorító.) A „hamburger” menü gombjával lehet ezt elérni, csak néhány érintés, és máris elkezdhető az ismerkedés.

A Facebook Dating használatához az érdeklődőknek be kell töltenie a 18. életévét, fiatalabbak nem használhatják, függetlenül attól, hogy Facebook-fiókjuk lehet. Az alkalmazáson belül csak olyanokat fog ajánlani a szolgáltatás, akik a Facebook információi alapján ismeretlenek, legfeljebb ismerősök ismerősei léphetnek egymással kapcsolatba, közvetlen ismerősöknek nem mutatja a Dating profilt a Facebook. Ez az újdonság teljesen ingyenesen vehető igénybe, egyelőre nincs benne semmi, amiért fizetni kellene.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy hatékonyan tudjon dolgozni a Dating, nem véletlenszerűen ajánlja fel az embereket egymás részére. A rendszer keresi az egyezéseket az egyedileg összeállított profilokban. Szóval annak érdekében, hogy minden a legsimábban menjen, érdemes lesz különös tekintettel lenni arra, hogy milyen információkat ad meg itt magáról a felhasználó. És a Tinderrel ellentétben itt nem kell arra várni, hogy egyezések legyenek, enélkül is felkereshető üzenetben a kiválasztott partner, és lehet kedvelni a profilját. A Facebook a Dating felületre is felvitte a Stories funkciót, de fontos, hogy itt külön mennek majd a tartalmak. Nem fog minden megjelenni a Dating profilon, amit az ember feltesz Facebookon a történetébe, viszont lesz egy gomb a könnyű és gyors megosztásra, és ide később az Instagram Történetek is áthozhatóak lesznek.

Galéria megnyitása

A vállalat tisztában van azzal, hogy a Dating veszélyeket is rejthet, éppen ezért lesznek benne olyan funkciók, amikkel az online biztonságot lehet növelni. Példának okáért az alakuló randikkal kapcsolatos információkat meg lehet majd osztani a Messengeren keresztül a barátokkal.

Érdekesség, hogy a vállalat Secret Crush néven csempészett egy olyan opciót is a Datingbe, ami mégis összehozhatja a ismerősöket. Ehhez viszont az kell, hogy mind a kettő Dating felhasználó felvegye a másikat a saját Secret Crush listájára. Erre olyan embereket lehet felvenni, akikkel titkon szívesen összejönnének. Ha felveszik egymást az érintettek, akkor nem vár a Facebook, az egyezésről azonnal értesítést küld.

Galéria megnyitása

A Facebook Dating sajnos Magyarországról egyelőre még nem elérhető, sőt, igazából egyetlen európai országból sem használható. A vállalat azt ígéri, hogy az öreg kontinens felhasználói 2020 legelején vehetik majd ezt használatba. Tehát hónapokat kell még várnia az európaiaknak arra, hogy próbára tegyék a társkeresést segítő szolgáltatást. Kezdetben csak Argentína, Bolívia, Brazília, Kanada, Chile, Kolumbia, Ecuador, Guyana, Laosz, Malajzia, Mexikó, Paraguay, Peru, a Fülöp-szigetek, Szingapúr, Suriname, Thaiföld, Uruguay, Vietnam és az Egyesült Államok került fel a támogatott régiókba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap