Elhibázott frissítések okoztak bonyodalmakat a Microsoftnál

Úgy tűnik, mostanában nem csak a Windows 10 legújabb frissítőcsomagjával áll hadilábon a vállalat.

Elhibázott frissítések okoztak bonyodalmakat a Microsoftnál

Úgy tűnik, a Multi-Factor Authentication szolgáltatás időszakos kiesései mögött is frissítésekkel kapcsolatos problémák húzódnak. Az említett szolgáltatás először a múlt hét folyamán állt le, így az MFA alapú hitelesítést használó Azure Active Directory szolgáltatásba, illetve az egyes Office 365 fiókokba nem lehetett bejelentkezni 14 órán keresztül. Hogy mi az az MFA? Gyakorlatilg egy kétfaktoros hitelesítési szolgáltatás második lépcsője, amely az alap felhasználói jelszón felül egyéb megoldásokat is bevet a biztonságos beléptetéshez. Ezek közé tartozik az ujjlenyomat- vagy arc-alapú hitelesítés, az SMS alapú hitelesítési kód kiküldése, de akár egy megbízható eszköz is használható másodlagos védelmi vonalként – például egy okostelefon is.

Galéria megnyitásaA Microsoftnál a hiba felismerését követően kiadtak egy gyorsjavítást, ám a felhasználók egy része így sem tudott bejelentkezni, ugyanis az MFA szolgáltatáshoz kapcsolódó módszerek továbbra sem működtek náluk. További vizsgálat során fény derült egy hibára, amit egy korábbi frissítés okozott: ennek a gyorsítótárazást végző szolgáltatások kapcsolatát kellett volna fejlesztenie, ám valahol homokszem csúszhatott a gépezetbe, ugyanis a frissítés fejlődés helyett hibákat hozott.

A felhasználók a gyorsjavítás után azt hihették, hogy a hiba elhárult és végre gond nélkül használhatják a különböző szolgáltatásokat, ám tegnap ismét panaszok érkeztek: problémák merültek fel az Office 365 és az Azure Active Directory fiókokba történő bejelentkezések során. A hibára kicsivel több, mint 2 óra múlva meg is érkezett a válasz, ugyanis a Microsoft szakemberei viszonylag hamar megtalálták az okot, ami ezúttal DNS alapú volt. A problémát gyorsan kijavították, majd újraindították a hitelesítést végző rendszert, így ismét visszatért minden a megszokott kerékvágásba.

Reméljük, a jövőben csökken a hibás frissítések okozta kellemetlenségek száma, ugyanis ezekből az elmúlt hetek folyamán szokatlanul sok bukkant fel a Microsoft háza táján, ráadásul súlyosabb bugis volt közöttük, ahogy arról korábban már beszámoltunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap