Elhagyta az Xbox-részleget Phil Harrison, saját cége lett

Az Xbox európai vezetője kilépett a Microsofttól, de új cégének azért köze lesz előző munkaadójához is.

Elhagyta az Xbox-részleget Phil Harrison, saját cége lett

A Microsoftnál az Xbox-részleg alelnökeként működő, a konzolhoz kapcsolódó európai tevékenységeket vezető Phil Harrison hivatalosan is elhagyta a vállalatot. Harrison távozásával kapcsolatban korábban már felmerültek pletykák, akkor a források azt mondták, hogy a Microsoft nem tudta őt feljebb léptetni a céges ranglétrán, Harrison ezért döntött a távozás mellett.

Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője hivatalos közleményben köszönte meg Harrison munkáját, Harrison pedig úgy nyilatkozott, hatalmas megtiszteltetés volt az Xbox európai működését felügyelni, és olyan csapatokkal együttműködni, mint a Rare, a Lionhead, a Lift London, a Soho és a Press Play.

Most már azonban tudjuk, hogy a korábbi pletykák legalábbis nem teljesen igazak. Harrison ugyanis elárulta, már legalább egy éve dolgozik a saját start-up vállalkozásán, a direkt értelmetlenül elnevezett Alloy Platform Industrieson. A dolog érdekessége, hogy a vállalat különböző technológiákkal és azok licencelésével foglalkozik majd, ezek a technológiák pedig (legalábbis egy részük) a Microsofttól érkeznek majd.

"Mielőtt csatlakoztam a Microsofthoz, olyan cégekbe fektettem be, mint a Gaikai és a Supercell, és most érdekes látni, hogy ezek a vállalkozások képviselik a technológia következő hullámát, és határozzák meg a jövőt. Így most ismét olyan új technológiákba szeretnék fektetni, melyekkel elkaphatjuk a következő hullámot" - nyilatkozta Harrison némileg misztikusan.

Elmondása szerint a start-up felállításában a kezdetektől fogva együttműködött a Microsofttal, és azon belül is Phil Spencerrel. Harrison szerint olyan technológiákról van szó, melyekről egyelőre még senki nem tud a Microsoft bizonyos részlegein kívül, szóval ő sem beszélhet róluk. Még arra sem válaszolt egyértelműen, hogy játékokkal kapcsolatos dolgok lesznek-e ezek, de arra azért utalt, hogy mindenképpen közük lesz a játékokhoz is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward