Életciklusának utolsó fázisába lépett a PlayStation 4

A PlayStation-részleg vezetője innentől kevesebb eladott konzolra számít, viszont az exkluzív játékok továbbra is ezerrel érkeznek majd.

Életciklusának utolsó fázisába lépett a PlayStation 4

A Sony a befektetőknek tartott nagy éves összejövetelén (ezt a vállalat Investor Relations Day 2018-nak hívja) elhintett néhány érdekes információt a PlayStation 4-gyel és a jövővel kapcsolatban. A legérdekesebb, hogy John Kodera, a PlayStation-részleget is magába foglaló Sony Interactive Entertainment vezetője azt mondta, hogy a konzol "elérte életciklusának utolsó fázisát".

Ez azt jelenti, hogy innentől már csökkenő hardveres eladásokra számítanak, azonban a részlegtől nem várnak kevesebb bevételt, ugyanis ezt ellensúlyozzák a PlayStation Plus-előfizetések, valamint az egyre nagyobb számban értékesített játékok.

Kodera mindenkit biztosított róla, hogy a konzol támogatása nem szűnik meg egyhamar, hiszen jellemzően még egy újabb generáció megjelenését követően is évekig aktívan gondozza a Sony az előző generációt. Sokkal inkább arról van szó, hogy a meglévő játékosbázist igyekeznek majd minél jobban kiszolgálni.

Ennek része, hogy a Sony továbbra is odafigyel majd az exkluzív játékokra. Kodera azt mondta, ez nem csak teljesen új címeket jelent, hanem a már meglévő sikerjátékok kiterjesztését (franchise-osítását), valamint régebbi címek felfrissítését.

Kodera a PlayStation VR-ral kapcsolatban megjegyezte, hogy a felhasználói bázis növekszik ugyan, viszont az egész VR-os piac messze a várakozások alatt teljesít növekedés tekintetében.

Végül tett egy érdekes megjegyzést is: ezek szerint a Sony a 2021 márciusáig tartó időszakban "még egyszer leguggol, hogy biztosítsa a jövőbeni növekedést". Az nem tiszta egyelőre, hogy ezt hogy kell értelmezni, de vélhetően arról van szó, hogy nagy erőkkel (és befektetésekket) elkezdenek majd felkészülni a következő PlayStation rajtjára.

{{ data.question }} {{ answer.percent }} Te már szavaztál! Eddig {{ data.voteCount }} szavazat érkezett Eddigi eredmények Szavazok Frissítés

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward