Elégia egy halott világért - te írod a történetet

Az Elegy for a Dead World rendhagyó kreatív írói gyakorlat és játék is egyben.

Elégia egy halott világért - te írod a történetet

Az Elegy for a Dead World egy olyan játék, amely az írásról szól. Az általunk írt történetben egy felfedezőt alakítunk, aki Byron, Keats és Shelley versei által ihletett űrbéli tájakon jár. A hangulatos képek és a zene beindítják a képzeletünket, mi pedig leírhatjuk mi történt az elhagyatott bolygók lakóival és mi lehetett civilizációjuk bukásának oka.

A játék által elénk tárt képeken látható romos múzeum, titokzatos kőarcok, kiszáradt tengerpart mind-mind arra inspirálnak, hogy elképzeljük és leírjuk történetüket. A játék van, hogy arra kér, hogy egy ott lakó utolsó napjairól írjunk, máskor dalt kell szereznünk a megbánásról, vagy verset költeni a háborúról. Vannak olyan részek, amelyek olyan új információkkal szolgálnak, amelyek teljesen más megvilágításba helyezik a sztorit, ezek birtokában át kell gondoljuk, mit írtunk eddig - az lesz az igazi fejtörő, hogy hogyan igazítsuk a látottakhoz saját történetünket. A kész sztorikat feltölthetjük a netre, ahol a többi játékos elolvashatja és értékelheti is őket.

A rendhagyó játék Kickstarteres projektként kezdte pályafutását szeptember végén, a gyűjtés egy hónap alatt sikeresen le is zárult, a játékot fejlesztő Dejobaan Games a szükséges 48 000 dollár helyett 72 339-et tudott összegyűjteni. A játék megjelenését eredetileg jövő márciusra tervezték, de jóval hamarabb el tudtak készülni vele. Az Elegy for a Dead World december 10-én jelent meg PC-re, Macre és Linuxra, és Steamen lehet megvásárolni. A teljes ára 14,99 euro, de december 17-ig még kedvezményesen 13,49-ért kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward