Elég sok pénzt keres a Valve

Egy piaci elemzőcég legújabb becslése szerint tavaly legalább 730 millió dollár profitja volt a stúdiónak.

Elég sok pénzt keres a Valve

Legalábbis valószínűleg elég sok pénzt keres a Valve, biztosan ugyanis továbbra sem tudjuk, hiszen a vállalatot nem jegyzik a tőzsdén, így nem is kell nyíltan közölnie üzleti eredményeit. Úgyhogy nem is teszi.

Ettől függetlenül számos elemzőcég foglalkozik azzal, hogy nagyjából belője, mennyit keres a Valve egy évben. A SuperData piaci elemzői most megpróbálták belőni, hogy körülbelül mekkora lehet a forgalma és a profitja a Valve-nek, és arra jutottak, hogy tulajdonképpen elég sok. Az elemzőcég becslése szerint 2014-ben összesen legalább 1,5 milliárd bevételt termelt a vállalat csak a Steamen értékesített külsős játékokból, és mivel az eladások után a Valve 30%-os jutalékot húz le, így nagyjából 330 millió dollár marad meg profitként.

Ezen kívül a becslések szerint nagyjából 400 millió dollárt hozott be a három legnépszerűbb, saját fejlesztésű játék, a Dota 2, a Team Fortress 2 és a Counter-Strike: Global Offensive. Ez tehát azt jelenti, hogy tavaly összesen legalább 730 millió dollár profitot lapátolt össze a Valve.

Ismét meg kell jegyezni, hogy ezek csak becslések. Azt a SuperData is elismeri, hogy a Steamből származó jutalékos bevételeket valószínűleg eléggé konzervatívan becsülték meg, és vélhetően ennél jóval több pénzt keres a Valve a külsős játékok eladásából egy évben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward