Elbocsátások a 38 Studiosnál, Salvatore bizakodik

Folytatódik a Kingdoms of Amalur fejlesztője körüli kellemetlen történet, de a kreatív konzultáns, R.A. Salvatore még bízik a cégben.

Elbocsátások a 38 Studiosnál, Salvatore bizakodik

Pár napja számoltunk be arról, hogy több forrás szerint sem tud fizetni alkalmazottainak a 38 Studios, és a Rhode Islandtől kapott kölcsön első részletét is késéssel tudták csak kiköhögni. A történet folytatódik: több alkalmazottat elküldtek a stúdiótól, rengetegen Twitteren is megerősítették, hogy felbonttota szerződésüket a cég. Többen azt mondták, a 38 Studios és a Big Huge Games a felbomlás szélén áll.

Minderről a híres fantasy író, R.A. Salvatore nem beszélt, arról viszont igen, mennyire fantasztikus is lesz a stúdió által készített MMO, mely a Copernicus munkanéven készül. Nyilatkozata szerint a játékmenettől elszáll majd az agyunk, a zene fantasztikus lesz, a pályák pedig már most, a fejlesztés közepén is jobban néznek ki, mint néhány, már megjelent játék végleges területei. Salvatora elmondta, a Kingdoms of Amalurban látott és bejárható világ pusztán egy töredéke az MMO-hoz készített világnak, szóval a végeredmény hatalmas lesz.

Azt ugyanakkor ő is elismerte, hogy az MMO-játékok piaca komolyan megváltozott az utóbbi 6 évben: "A Star Wars küszködik, annak ellenére, hogy forradalmi szinkronmunka van mögötte. A Warhammer pedig gyakorlatilag összeomlott röviddel azután, hogy az Electronic Arts felvásárolta a Mythicet."

Salvatore továbbá elmondta, Rhode Island célja a 38 Studios odacsalogatásával egyértelmű: azt szeretnék, hogy az állam egy játékfejlesztő "központ" legyen, hiszen már a Disney is ott van, és jelenleg ők alkalmazzák a legtöbb embert a térségben. A 38 Studios, habár kedvező hitelt és feltételeket kapott az államtól, adott is vissza valamit: már több, mint 20 millió dollár bevétett hozott Rhode Island számára a stúdió működése.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward