Elbaltázták a Destiny új matchmaking rendszerét

A Bungie titokban behozott új rendszere nem sikerült a legjobban, így visszaváltanak a régire.

Elbaltázták a Destiny új matchmaking rendszerét

Mint kiderült, a Bungie még valamikor decemberben bütykölt kicsit a szerverekkel és a matchmaking rendszerrel, de ezt akkor nem verte nagy dobra a stúdió - valószínűleg azt remélték, hogy a játékosok csak a váltás pozitív hatásait érzékelik majd. A helyzet azonban az, hogy nem így lett. A Destiny a megjelenése óta (minden más, fejlett matchmaking rendszerhez hasonlóan) alapvetően két dolgot vesz számításba, amikor összeválogatja a játékosokat egy-egy mérkőzésre: azok képességeit, valamint az internetkapcsolatuk minőségét.

A Destiny rendszere az utóbbi években mindig a kapcsolat minőségét favorizálta a skillel szemben, ezt azonban most decemberben megváltoztatta a Bungie. Az ok viszonylag nyilvánvaló: a stúdió azt szerette volna elérni, hogy a túl jó játékosok (akik ráadásul sokszor egy csapatban, fireteamként érkeznek) ne moshassák fel a padlót a kevésbé jó játékosokkal a kompetitív mérkőzéseken. Ez idáig rendben is van, azonban egyszerre a hardcore játékosok azt kezdték el tapasztalni, hogy ugyan tényleg velük azonos képességű ellenfelekkel kerültek össze, ám sajnos gyakorta borzalmas internetkapcsolattal bírókkal, így végső soron a meccsek egyáltalán nem váltak élvezetesebbé.

Mivel a hardcore játékosok jellemzően a leghangosabbak is, és a fórumokon, illetve egyéb közösségi tereken rendszeresen adnak visszajelzést, nem kellett sok időnek eltelnie hozzá, hogy kiboruljon a bili. Deej, a Bungie közösségi menedzsere éppen ezért hivatalosan is közölte, hogy hamarosan visszavonják az új matchmaking rendszert, az ugyanis egyértelműen további fejlesztésre szorul.

A héten induló Iron Banner esemény első 24 órájára marad még a mostani matchmaking, utána azonban a Bungie visszateszi a régi rendszert - így közvetlen összehasonlítási alapja lesz mindkettőről, ami alapján aztán a további finomításokat el tudják végezni a fejlesztők. A stúdió ezen kívül megígérte, hogy a jövőben nem próbálja majd meg elhallgatni az ehhez hasonló nagyobb változtatásokat, és minden esetben ki fogják kérni a közösség véleményét is - ahogy ezt egyébként is megtették már számos esetben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward