Egyszer vége lesz az Assassin's Creednek

Egyszer...

Egyszer vége lesz az Assassin's Creednek

Az Assassin's Creed 4 rendezője, Asharf Ismail szerint a fejeseknek nagy vonalakban már a fejükben van, hogy miként szeretnék lezárni a nagy történetet... valamikor.

"Több fejlesztői csapatunk van, ami mellett még ott van a márkacsoport, akik az egésznek a tetején ülnek, tele írókkal és tervezőkkel. Ők azok, akik a széria fő vonalát egyengetik. Tehát igen, van egy fő vonal és minden iterációnak megvan a helye benne."

Ugyan megnyugtató tudni, hogy nem csak a vakvilágba fejlesztenek a Ubisoftnál, de Yves Guillemot, a kiadó feje kiadta, hogy évente kell egy Assassin's Creed játék. Ezért aztán szellősre vették azt a bizonyos fővonalat, hogy még jó sokáig toldozgathassák. A munkát viszont jól szervezik, és így a csapatok kihasználják annak előnyeit, hogy több csoport több különböző AC játékon dolgozik. Megosztják a jegyzeteiket és utalásokat tesznek a játékok egymásra oda-vissza (illetőleg időben előre és hátra).

A stúdióknak két évük van, hogy előálljanak egy nagy Assassin's Creed játékkal, de mindig van néhány funkció, amit áttolnak a következő részbe. A hajóra szállást például a harmadik részben csak átvezetővel tudták megoldani, az AC4-re viszont már valós időben ment a dolog. Amit most az AC4-es csapatnak nem sikerült összehozni, azok a nagyszabású multiplayer tengeri ütközetek.

"Nagyon jó prototípusaink voltak, de ezt működésre bírni és kiegyensúlyozni... a tengeri ütközetek kiegyensúlyozása önmagában is trükkös, hát még multiban. Egyszerűen nem tudtuk megoldani ebben az iterációban."

Az Assassin's Creed 5-ön a Splinter Cell: Blacklist-ért felelős Ubisoft Toronto dolgozik, a projekt feje pedig a széria társalkotója, Jade Raymond.

(forrás: Eurogamer)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward