Egyelőre kerüljétek el a konzolos Just Cause 3-at

A játék nem fut valami szépen konzolokon, ráadásul még komolyabb hibák is akadnak.

Egyelőre kerüljétek el a konzolos Just Cause 3-at

Mivel holnap már hivatalosan is megjelenik a játék, az NX Gamer tett nekünk egy szívességet, és közölt pár dolgot vele kapcsolatban. A részletes grafikai és technológiai elemzéseiről ismert YouTube-csatorna ezúttal arra világított rá, hogy a Just Cause 3 konzolos verziója egyelőre bizony még nincs éppen a csúcson, annak ellenére sem, hogy az elemzés során már az elsőnapos javítás is telepítve volt.

Az NX Gamer konkrétan az Xbox One-os verziót tesztelte, ami 1600x900-as felbontásban fut, 30fps-es felső limittel. A 30fps-t képes tartani a játék akkor, amikor nem történik semmi, vagy csak sima effektusok kerülnek a képernyőre, ahogy azonban a fizikai motor akcióba lép, és elkezdenek összedőlni, szétszakadni, felrobbanni a dolgok, a framerate azonnal leesik, akár 15fps környékére is - és mivel tulajdonképpen ez a fajta akció a játék lényege és központi eleme, ez így nyilván nem elfogadható. Emellett a játék adaptive v-syncet használ, ami kikapcsol, amikor a framerate leesik, így a kép felső harmadában a screen tearing is rendszeres.

De más problémák is akadtak az NX Gamer szerint: háromszor teljesen kifagyott a játék, de ami ennél is nagyobb baj, hogy úgy tűnik, valamilyen memóriaszivárgás maradt benne, ugyanis körülbelül egy órányi játék után akár 15 percet is igénybe vehet, hogy visszatöltsön egy mentett állást.

Az NX Gamer véleménye szerint a rombolásért felelős fizikai motor egyébként lenyűgöző, és a játék maga rendkívül szórakoztató tud lenni, de egyértelmű, hogy azelőtt adták ki, mielőtt elkészült volna. A helyzet pedig a NeoGAF fórumozóinak beszámolója szerint pont ugyanilyen rossz a PS4-es verzióban is, így ha megfelelően erős géppel rendelkezel, akkor könnyen lehet, hogy ezúttal a PC lesz a legjobb választás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward