Egy éven belül megszűnhet a Steam Greenlight

Azaz inkább átalakul. A cél, hogy a fejlesztőknek nagyobb irányítása lehessen játékaik kiadása felett.

Egy éven belül megszűnhet a Steam Greenlight

A Valve 12 hónapon belül lekapcsolhatja a Steam Greenlight szolgáltatását, legalábbis a Curve Studios dizájn rendezője, Jonathan Biddle szerint, aki Twitteren tette közzé a következőket: "Találkoztunk a Valve-al a GDC-n, és azt mondják, hogy a Greenlight 12 hónapon belül eltűnik."

Januárban a Valve Developer Days során Gabe Newell azzal kezdte bevezető beszédét, hogy legfőbb céljuk, hogy megszüntessék a Greenlightot, de korántsem azért, mert nincs rá szükség. "A célunk, hogy megszüntessük a Greenlightot. Nem azért, mert nem hasznos, hanem mert továbbfejlesztjük" - mondta Newell, és hozzátette, hogy másik céljuk az, hogy a fejlesztőknek több irányítása legyen a Steam és saját játékaik reklámozása felett. Ahogy a szolgáltatás továbbfejlődik, megszüntetik az a fejlesztés és a kiadás közötti akadályokat, így nem lesz többé szükség a Greenlight szolgáltatásra.

Eddig sem minden fejlesztőnek kellett átmennie a Greenlight procedúráin, de azoknak a stúdióknak, amelyek még nem dolgoztak együtt a Valve-al, nehéz dolguk volt, ha be akartak kerülni játékukkal a kiadásra váró darabok listájára. A Greenlightot már elindulásakor is sokan kritizálták, voltak olyan fejlesztők, akik úgy érezték, hogy az új rendszer miatt megnőtt a várakozási idő. Gabe Newell szerint a Greenlight átalakulásával majdnem minden fejlesztő képes lesz kiadni játékait Steamen.

A Valve a változások részeként már januárban lehetővé tette a fejlesztők számára, hogy saját maguk leárazhassák a játékaikat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward