Egy átlátszó és egy vékony keretű LCD kijelző a Samsung-tól

Az egyik újdonság vékony kerete miatt videó falak, míg a másik áttetszősége miatt speciális termékbemutató dobozok építésekor jöhet jól.

Egy átlátszó és egy vékony keretű LCD kijelző a Samsung-tól

Kezdjük a sort a speciális kialakítású, speciális képaránnyal érkező, de nem átlátszó modellel. A Samsung UD22B típusjelzéssel ellátott LCD kijelzője 21,6 colos képátlóval rendelkezik és rendhagyó módon nem 4:3-as vagy 16:9-es, de még csak nem is 16:10-es képaránnyal bír: a mérnökök az újdonságot 1:1 képaránnyal alkották meg.

A négyzet alapú LCD kijelző rendkívül vékony kerettel érkezik, így több ilyen kijelző összeillesztésével az egyes példányok között mindössze 5,5 milliméternyi távolság van. Ez utóbbinak köszönhetően az UD22B modell kiválóan alkalmas akár nagyobb méretű videofalak építésére is, ahol több kijelző megfelelő kombinálásával szabadon kialakítható a kívánt képarány.

A második megjelenítő az UD22B alapjaira épül, azaz ugyancsak 21,6 colos képátlóval érkezik és 1:1 képarányt alkalmaz. Az NL22B típusjelzéssel ellátott változat UD22B társától mindössze annyiban különbözik, hogy átlátszó, így a mögötte elhelyezett tárgyat vagy a mögötte elhelyezkedő tájat könnyedén megcsodálhatjuk. A Samsung illetékesei a termék bemutatásához egy speciális kiállító dobozkát készítettek, amelyben a Galaxy Note lapult. A népszerű okostelefon előtt az NL22B típusú LCD kijelző helyezkedett el, amelyen a Galaxy Note tulajdonságait jelenítették meg, így az LCD kijelzőt tulajdonképpen rendhagyó, átlátszó specifikációs listaként alkalmazták.

Hasonló gyakorlat mellett drága, exkluzív termékek  - például drága órák, exkluzív ékszerek - bemutatásához is „berendezhetőek” ilyen kis bemutató dobozok, amelyek egyrészt ismertetik a vásárlóval a dobozban elhelyezett termék tulajdonságait, másrészt segítenek a vásárló elcsábításában, hogy a nem mindennapi bemutatóból a végén vásárlás legyen. Ezt az LCD kijelzőt a gyártó fémkerettel, üveglapokkal és LED-es háttérvilágítással ellátott komplett megoldásként szállítja, ahogy az a fenti és a lenti képen látható. Megvásárlás után tehát már csak be kell rendezni. 

A szerkezetet akár múzeumokban, illetve kiállításokon is hatékonyan lehetne alkalmazni, ahol a benne elhelyezett tárgyakról minden szükséges információt megoszthatna a látogatókkal, mint ha egyfajta „ virtuális tárlatvezető” lenne. A megjelenítő hagyományos csatlakozás segítségével kapcsolódhat a PC-hez, sőt, beépített hangszórókkal is rendelkezik.

Az egyelőre sajnos nem tudható, hogy a speciális kijelzők pontosan mennyibe kerülnek majd. Egyelőre csak az biztos, hogy az UD22B modell szeptember folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward